Vad är några berömda Sea Monsters?

Famous havsvidunder har länge varit det stoff av fisk-berättelser, varningar och sjömän tales. Från farliga ritningar på tidiga kartor till souvenirer säljs vid stranden av Loch Ness, berättelserna om havsvidunder har intresserat och skrämt människor i århundraden. Som mänsklig kunskap marinbiologi ökar, har många av de havsvidunder våra förfäder fruktade blir triviala, även ofarliga, verkligheter. Ändå något, liksom de jättelika bläckfiskar, Loch Ness, och Lake Champlain Monsters tycks trotsa våra försök att förstå och identifiera dem, lämnar vattnet i världen fortfarande öppen för fantastiska berättelser. har The Kraken, en många-tentacled, fartyg äta sjöodjur, har registrerats i nordisk historia sedan mitten av 13-talet. Tillräckligt stort för att misstas för en ö, var Kraken sägs kunna ta ett fartyg till botten av havet. Beskrivningar för detta sjöodjur låg någonstans mellan bläckfisk och bläckfisk, och experter anser nu att Kraken legenden bygger på verkliga historier om Architeuthis , den verkliga och mycket stora jätte bläckfisk. De verkliga livet havsvidunder har lånat sig legenden ganska lätt, eftersom de är berömda svårfångade. Inte förrän 2006 var en levande jätte bläckfisk som någonsin noterats på film, men kropparna har spolats upp på stränderna i många år.

Andra skildring av Kraken som en gigantisk bläckfisk har aldrig riktigt varit krossat. Det största exemplaret av bläckfisk som någonsin hittats mätt på 23 meter (7 m) och väger £ 156,5 (71 kg. ) Men berättelser verkligen jätte bläckfisk fortsätta, med några hävdar kroppar har hittats, bara inte identifieras. St Augustine Monster, en enorm kropp av oidentifierbara animalisk vävnad, anses av vissa vara positiva tecken på en gigantisk bläckfisk.

Berättelser om sjöjungfrur eller sirenerna har funnits åtminstone sedan 1000 f Kr, och ge dessa till hälften fisk, halvt mänskliga varelser ett grumligt rykte. Sirens är sanna havsvidunder baserat på den grekiska mytologin, som skulle locka seglare genom att sjunga för dem innan drunkning dem. Mermaids ibland ges en mjukare bild, ibland en eloge för att rädda skeppsbrutna. Moderna förklaringen till Mermaid iakttagelser är att tittare såg sjökor eller dugong. Även teorier kan inte riktigt förklara miste på ko-liknande visage en manat till den långhåriga, vacker sjöjungfru, påpekar de att det manat och dugong fick det vetenskapliga namnet Sirenia och blev ofta kallade sjöjungfrur av sjömän.

Berättelser av överlevande plesiosaurus har gett upphov till tron på en klass av varelser som ofta kallas "sjö monster. " Dessa sällan sett, inte helt vederlagts sea-monster inkluderar Loch Ness-odjuret, i Lake Champlain Monster, och sjön Okanagan Monster, även kallas Ogopogo. Bevis för sjö monster går tillbaka hundratals år, och iakttagelser bygger på ögonvittnesskildringar och ibland bilder eller videor. Förekomsten av sjön monster tas på så stort allvar, har flera vetenskapliga studier gjorts för att upptäcka om de är verkliga eller inte. Inga avgörande bevis har någonsin funnits.

I gamla kartor, havsvidunder visas ofta som illustrationer. Dessa varelser är omväxlande avbildas som liknar ormar, alligatorer och hajar. Till gamla sjömän hade faktiskt havsdjur utgör verklig fara i händelse av skeppsbrott, men de flesta sea-monster upptäcktes så småningom vara mest ofarliga valar, delfiner och ål. Ändå är det obestridligt att vissa rapporter om havsvidunder ännu inte har förklarats. Människors kunskaper om djup av haven är långt ifrån komplett, och det är möjligt vatten i jorden hålla havsvidunder vi ännu inte upptäckt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.