Vad är några Canine Vaccin?

Det finns flera hund vaccin på marknaden som kan användas för att skydda din hund från sjukdomar som kan förebyggas. Som regel är hund vaccin ges till valpar två till fyra veckors intervall tills 16 veckors ålder, och för vuxna hundar vart tredje år. Vaccination rekommendationer varierar beroende på din veterinär ställning på hund-vacciner, och det är bäst att följa råden från din veterinär.

Canine vacciner kan delas upp i två grupper: vacciner kärna, och icke-core vaccin . Core vacciner är vacciner som rekommenderas varmt för alla hundar, medan icke-core vaccin är valfria hund vaccin som administreras på individuell basis. För vissa hundar, kärnan vacciner är tillräckligt, medan andra hundar, som hundar som styrelsen ofta bör resande hundar och hundar som arbetar utomhus, ta emot några av de icke-core vaccin samt.

One av kärnan vaccin, rabies ofta krävs enligt lag, på grund av oro för välbefinnande för djur och människor. Förutom rabies, kärnan vacciner inkluderar valpsjuka, adenovirus, och parvovirus. Alla dessa sjukdomar kan vara dödliga för hundar, och de är också mycket vanligt, särskilt i hundkojor, vilket gör skyddet vid en tidig ålder avgörande.

Icke-core hund-vacciner inkluderar Bordetella, leptospiros, Lyme, och coronavirus . Utöver dessa vacciner, hundar som arbetar utomhus kan också få skallerorm vacciner, där de utsätts för skallerorm gift så att de kan utveckla antikroppar. Användningen av skallerorm vacciner är ett debattämne bland veterinärer, vissa anser att det inte är tillrådligt, medan andra är beredda att administrera dessa vacciner, så länge som hundägare förstår den ökade risken.

När vi diskuterar hund vaccin med din veterinär, se till att diskutera din livsstil, eftersom en del vacciner kan vara mer tillämplig än andra. Också begära en kopia av ditt immunisering register, så att du vet vad din hund har vaccinerats mot. Var medveten om att om du planerar att resa med din hund, vissa områden i världen kräver bevis på särskilda vaccinationer och ibland en karantän innan din hund kommer att tillåtas att komma in. Om du reser mycket i Europa, kan du ansöka om ett pass för sällskapsdjur, som kommer att underlätta din hunds gränsövergångarna i Europeiska unionen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.