Vad är livscykeln för en mygga?

veta något om livscykel en mygga kan ge dig för att hindra dem från att reproducera sig i din bakgård. En mygga går igenom fullständig metamorfos, vilket betyder att det är ett ägg, larv, puppa och slutligen en vuxen. Beroende på art, klimat, årstid, tillgång på blod, och temperatur, kommer en mygga ta allt från en vecka till en månad för att slutföra sin metamorfos.

Alla mygga börjar som ett litet ägg bland hundratals som bestå av en "flotte" av flytande ägg. Efter en stor blodmjöl, innehåller den vuxna kvinnliga detta parti ägg i stillastående vatten. Lämpliga vatten källor kan vara ett avlopp, dike, pöl, fågelbad sid, skottkärra, rain gutter, obehandlade simbassäng, fontän, eller ens ocean pooler tidvattnet. Den vita ägg inkubera för 1-6 dagar före kläckning i skruva larver.

Larv ser ut tunna maskar att rycka konstant strax under vattenytan. De njuter av ljus, värme och luft nära ytan. Nu myggorna äter bitar av mat som ruttnande löv, djur, eller avloppsvatten för att ge dem kraft att ruggningen fyra gånger. Varje gång de molt, sprider de sina små, trånga lagret av huden och dyka något större.

Slutligen, efter en vecka, larverna blivit puppor med sin fjärde RUGGNING. Puppor har större huvud och en liten svans, så de är smeknamnet tumlare. De också stanna under vattnet, men andas luft. Små tubuli, kallas suger, nå från lungorna att bryta vattenytan som små snorklar. De utvecklar vingar utan att äta mer mat.

Några dagar senare, larverna simma till toppen av vattnet och balans på fötterna att stanna i fria luften. Här torkar de ut sina vingar och härda deras exoskelett inför flygningen. De är mogna vuxna. De kommer att leva en till tre veckor, helt ovanför vattnet. Honorna lever 2-3 gånger längre än män eftersom de måste äta mer blod för att lägga ägg.

honmyggorna suga blod av människor, kor, får, hästar, fåglar och även amfibier för att bygga upp tillräckligt med näring för att lägga ägg. Män, dock bara dricka växt nektar. Honan kan lägga flera partier av ägg, 10-14 dagars mellanrum, innan hon dör. Sedan cykeln upprepar sig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.