Vad är hållbar arkitektur?

hållbar arkitektur är arkitektur som är utformad på ett miljövänligt sätt. Målet om en hållbar "grön" arkitektur är att skapa strukturer som är vackra och funktionella, men som också bidrar till en hållbar livsstil och kultur. Intresset för hållbar arkitektur växte kraftigt i början av 21: a århundradet på grund av ökande oro för miljön, men faktum är att människor har byggt upp ett hållbart sätt i tusentals år, eftersom hållbar projekt är ofta en praktisk inriktning. En verkligt hållbart byggande kommer att ha en utformning som tar upp ett antal frågor, inklusive uppvärmning och kylning, vattenanvändning, miljökvalitet och energiförbrukning. Arkitekter kan hantera miljöaspekter av byggnader på många olika sätt, som alla är utformade för att öka effektiviteten utan att vara besvärliga eller förringa funktion av byggnaden. En stor del av hållbar arkitektur fokuserar på att bygga ett intelligent . Till exempel kan en byggnad vara inriktad mot söder på norra halvklotet så att byggnaden kommer att värmas genom dagen av solen, och en byggnad kan vara isolerade med extra omsorg för att minimera värmeförluster. VVS-system kan vara utformad för att använda mindre vatten och ändå fungera normalt, och byggnaden kan omfatta smart belysning som släcks när folk inte är med för att spara energi.

Installera gröna tak eller levande väggar är ett annat exempel på hållbar arkitektur. Dessa projekt ökar uppvärmning och kylning, hjälpa skura luften, och ser estetiskt intressant, vilket gör dem gynnsamt ur många synvinklar. Andra hållbara arkitektur trender innefatta användning av geotermisk energi för uppvärmning, uppdämt vatten för toaletter och andra innovativa metoder som syftar till att minska miljöpåverkan av en byggnad.

Många arkitekter bygga ett hållbart sätt att visa människor att det är möjligt, och att illustrera att vara miljövänliga inte har att göra en byggnad ful. Faktum är att många av de åtgärder som ökar effektiviteten kan göra en byggnad mer intressanta och vackra att se på, och de kan också förbättra livskvaliteten för användare av byggnaden. En gård med växter, till exempel, kan vara en bra hållbarhet flytta, och det skapar också en trevlig utomhus utrymme för människor att använda.

Allt från ett privat hem till en tornar kontorsbyggnad kan byggas med hållbar ideal i åtanke. Hållbar arkitektur principer kan också tillämpas på upprustning och renoveringar av befintliga strukturer, eftersom konvertering är miljövänligare än rivning och återuppbyggnad i de flesta fall. Många regeringar uppmuntrar människor som tar hållbarhetsfrågor i byggprojekt, vilket har bidragit till ökningen av hållbar arkitektur runt om i världen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.