Vad är ett bra första PET för mitt barn?

Besluta om ett bra första husdjur för ett barn är en mycket individualiserad process. Ett mycket litet barn kanske inte kan respektera säkerhet någon sällskapsdjur, och kanske omedvetet hantera sällskapsdjur på ett sätt man inte tycker om eller som är skadliga för den. Ibland redan har ett husdjur i huset, som en katt eller hund, innan barnet kommer hem, eller få ett husdjur när barnet är ett spädbarn är en bättre introduktion till husdjur än att vänta tills barnet är äldre.

Man också måste tänka på att husdjur tenderar att ha en kortare livslängd än människor, ibland betydligt kortare. Detta betyder att du också inför ditt barn till begreppet död, kanske tidigare än man vill. De flesta barns första erfarenhet av döden genom döden för en första husdjur, så du kan välja ett husdjur med en relativt lång livslängd och vara beredd att handskas med situationen.

Därför husdjur liksom vissa typer av fisk och hamstrar brukar inte vara bra val. Upprättande fisk kan vara problematiskt, och fastän deras vård är vanligtvis ganska lätt när du har deras vatten rätt, tål vissa fiskar inte förändringar väl. Å andra sidan kan en fisk inte kramad eller hållas, och ett barn kan vara något mindre knutna till det. Också håller barnet från felhantering fisken, förhoppningsvis, eftersom fisken stannar i sin omgivning, skiljs från barnet. En del människor rekommenderar chinchillan som ett bra första husdjur. Faktiskt chinchillor kan vara lite nervös, och kanske inte svarar bra på ett yngre barn. Hamstrar kan njuta hålls, men de tenderar att lida av en kortare livslängd. Vissa kan om de hanteras inledningsvis, inte ha stora personligheter. De är också nattliga. En gerbil normalt lever längre än en hamster, och är dagaktiva. De kan således vill spela under dagen. Råttor har fördelen att vara trainable, och är ganska smart. De kan bli ganska fäst till ägare och kan vara en cuddlier första husdjur än andra val. De är också ganska rena, om den köps från en känd källa. En fågel kan också göra ett bra första husdjur. Tänk på att vissa fåglar, som papegojor, bokstavligen kräver ett livslångt åtagande som de kan leva i 60-70 år. Papegojor också kan bli ond om de hanteras. Ett mycket litet barn kan inte förstå detta, och kan oavsiktligt forma en mycket dålig sällskapsdjur personlighet.

Om ditt barn inte verkar allergisk mot katter eller hundar, dessa brukar vara bra första husdjur. Speciellt om man antar en katt eller hund som inte är barn, och det har tagits upp i närheten av barn, kan dessa djur ger sällskap, underhållning, och kan vara särskilt toleranta mot barn. Katter brukar vara lite mer isolerad, och du bör inte anta en ragdoll katt för ett barn, eftersom de är mer utsatta för med brutna ben, eftersom de inte reagerar på att bli misshandlade. En hund kan vara ett utmärkt första husdjur. Du kanske vill titta på hundraser som är kända för att vara bra med barn. Man bör nog borta från hundar som lätt övermannar små barn, eftersom det kan skrämma eller störa barnet. Mid-size raser tenderar att ha fler milda temperament, men detta kan variera igen.

Även om djuret du väljer är barnets första husdjur, de vuxna i hem fortfarande bör behålla ansvaret för djuret. Om du planerar att anta en första sällskapsdjur, kan du lära naturligtvis ditt barn om Pet Care, men förvänta dig inte ett barn en strikt följa Pet Care. Om barnet glömmer att mata ett djur innan han lämnade för en dag, inte bestraffa den sällskapsdjur för att lära barnet en läxa. Fungera som back up vård, och att vara särskilt vaksamma på första som ditt barn lär sig att ta hand om den nya husdjur. Om ett barn inte ta hand om sällskapsdjur på något avgörande sätt, vara säker på att du är där för att ge denna vård.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.