Vad är en nyzeeländsk Possum?

Termen "Nya Zeeland possum" används ibland i USA för att skilja mellan amerikanska opossum , familj Pungråttor och Australien och Nya Zeeland klätterpungdjur, i familjen Phalangeroidea . Två pungdjur familjer är relaterade, Nya Zeeland och Australien klätterpungdjur kallas klätterpungdjur eftersom de liknar sina amerikanska kusiner. Båda familjerna upp sin avkomma i påsar för de första fyra till sex månader av sitt liv innan de vidtas för omvärlden, och kan vara skrämmande att möta mitt i natten, eftersom de kommer att väsa våldsamt för att försvara sitt territorium. En del bedömare hitta nya zeeland klätterpungdjur mycket söt, med sina stora öron, djärva ögon och stora yviga svansar. Men klätterpungdjur har också vassa klor och tänder och kan hävda sig i strid. De bär också en tydlig lukt, tack vare mysk körtlar som ligger bakom deras öron, och kan ibland vara luktade innan de syns. Klätterpungdjur vilja bo i varma, isolerade ut som lador och gamla stockar, och kommer att undvika kyla och fukt, om de kan.

Medan amerikanska opossum har i allmänhet samband med vägtransporter döda, Nya Zeeland klätterpungdjur anses vara lömsk skadedjur, och många ansträngningar har gjorts av regeringen och myndigheter bevarande för att utrota dem. Nya Zeeland klätterpungdjur är en icke-inhemska arter, och på grund av deras glupska aptit och hög reproduktion, de allvarliga skador på inhemska floran och faunan. Ursprungligen importerades 1837 från Australien för att starta upp en päls industrin, klätterpungdjur snabbt sprang vild och började anställa förödelse, det finns uppskattningsvis 70 miljoner nya zeeland klätterpungdjur tuggade sig igenom inhemska växter idag. The possum är hemma i Australien, där den har konstaterat en evolutionär nisch. Många australiska växter har utvecklat brott för att skydda från klätterpungdjur, inklusive bitter blad och vassa taggar. I Nya Zeeland, de flesta växter är både god och försvarslösa, och klätterpungdjur kommer att bo på samma träd tills det upphör att producera ätbara blad, äta ihjäl. Eftersom possum har några naturliga predatorer och rikliga källor mat, har ödelagt Nya Zeelands inhemska växter och djur, vilket konservatorer med ett allvarligt problem. Förutom att döda växter och träd, som undergräver livsmedelsråvaror och livsmiljöer för inhemska arter, klätterpungdjur utför också bovin tuberkulos, som kan smitta husdjursbesättningar liksom hjortar.

Förutom att försöka kontrollera Nya Zeeland possum med preventivmedel och gift, är de också jagas för sitt mjuka, lyxig päls. Possum pälsvaror är en betydande export av Nya Zeeland, och flera branschorganisationer främja Nya Zeeland possum produkter på världsmarknaden. Om konsumenterna måste ha kläder med animaliska produkter i dem, Nya Zeeland possum päls är ett bra val, eftersom djuren fångas snarare än produktionsdjur, och genom att köpa nya zeeland possum päls har konsumenterna också bidra till att bevara Nya Zeelands natur och rika biologiska kulturarvet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.