Vad är en kinesisk Giant Salamander?

kinesiska Giant Salamander är den största salamandern i världen, med prov på upp till sex meter (två meter) i längd registreras. Tyvärr för detta ovanliga djur, är det betraktas som en delikatess i Kina, vilket har lett till kraftiga jakt både i Kina och Taiwan, där jätten salamandern infördes någon gång i historien. Detta i kombination med livsmiljön ozonskiktet har landat kinesiska Giant Salamander på akut hotade listan med biologer visar att omedelbara åtgärder måste vidtas för att rädda dessa milda varelser, om vi vill att kommande generationer kan njuta av dem. Flera djurparker har kinesiska Giant Salamanders i fångenskap, men ett framgångsrikt avelsprogram har ännu inte fastställts. Det här djuret är även känd som Andrias davidianus , placeras i samma släkte som japanska Giant Salamander, en något mindre släkting. Den kinesiska Giant Salamander är helt vattenlevande, lever främst i åar och sjöar i Kinas berg, och föredrog klart rinnande vatten som livsmiljö. Parningstiden för salamander är mellan juni och augusti, med ägg som skall deponeras på stenar.

Denna varelse är inte mycket att titta på, trots den imponerande storleken. Sin hudfärg är mörk brun till svart eller grönaktig, och kraftigt fläckiga. Kinesiska Giant Salamanders täcks också i små knölar, och de har rynkig hud som gör dem verkar väldigt gammal för att vissa observatörer. De har också liten och praktiskt taget värdelösa ögon, med åberopande av sinnesorganen på sitt huvud för att identifiera offer och potentiella hot. Dessa djur föredrar att vara cool, gömmer sig under stenar och i vatten växter under dagen och framväxande natt för att jaga. Tekniskt, att de inte aktivt jaga bytesdjur, utan de använder sina stora munnar som suger att dra små insekter och andra varelser vatten i munnen. Deras storlek ensam gör dem ganska tydlig, och många biologer fret att bortfallet av de kinesiska Giant Salamander från världen skulle vara ett hårt slag.

Dessa djur har traditionellt använts i kinesisk medicin, och de är en populär gourmet erbjudande på den kinesiska bordet. Dessa två frågor har lett till omfattande jakt på den kinesiska Giant Salamander, tar den mycket sårbar. Frågan har förvärrats av omfattande föroreningar i Kina, som allvarligt har begränsat utbudet av dessa känsliga groddjur. Biologer hoppas att bevara Salamander på plats genom att uppmuntra jakt begränsningar och kanske upprättandet vilda häckningskolonier i reserverna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.