Vad är en Tennessee Walking Horse?

En Tennessee walking horse eller Tennessee Walker är ett naturligt Gaited som kan löpande promenad, en speciell gångart som är berömd för sin mjukhet. Dessa hästar är resultatet av mer än ett århundrade av avel i USA, kombinerar flera raser ge önskade egenskaper, och som från 1947 har Tennessee walking horse stamboken stängts, vilket innebär att för att betraktas som ett Tennessee Walker måste båda en häst föräldrar registreras.

Flera raser av häst påverkat utvecklingen av Tennessee walking horse, inklusive Morgans, standardbreds och Pacers. Dessa hästar var originellt bred för plantageägarna, med rinnande promenad är bekvämt under långa resor för att inspektera plantagen. Tennessee Walkers är också kända för sin uthållighet, som kördes går inte kräver enorma mängder energi. Med tiden kom rasen för att raffineras och redovisas i sin egen rätt, och på 1930-talet, hade förädlare etablerade en stambok med standarder för Tennessee walking horse. En klassisk Tennessee Walker är mycket hög, med en lång hals och sluttande axlar. Svart är en vanlig färg, men hästar kan också vara skimmel, fux, Pinto, vik, ängssyra, eller andra färger. För att anses vara en verkligt Tennessee walking horse, måste hästen uppvisar kör promenad, en naturlig gång som kan förbättras, men inte lärs ut, i kör promenad, ryggen hoven overreaches ut den främre hov med varje steg, skapa en glidande rörelse. Många Tennessee Walkers också kan andra ovanliga gångarter, t. ex. rack eller foxtrot. är dessa hästar används ofta som nöje hästar, eftersom de är älskvärd, lätt att träna och avslappnad, vilket gör dem lämpliga för en mängd olika ryttare. De visas också i häst visar, både i specialiserade gaited divisioner och i mer allmänna show divisioner. När Tennessee Walking Hästar konkurrera gaited divisioner, även känd som sadelsätet divisioner, kan de visas som platt skodda eller stora slicka hästar, beroende på deras utbildning.

Big slicka hästar är hästar som har utbildats för att ha ett speciellt prålig, high-stepping gång. Historiskt sett har små knep ibland använts på stora slicka hästar, såsom plantering nubb i sina skor för att få dem att lyfta benen högt, denna taktik är ogillat idag. Flat skodda Walkers ha mer stillsam, men fortfarande vacker, gångarter och en mer avslappnad utseende. Båda är kända för guppade deras huvuden när de går, och vissa kan klicka tänderna i tid med sina gångarter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.