Vad är en Mauve Splitting Wax Cap?

En mauve uppdelningen vax cap är en svamp hemma i skogarna i Australien och Nya Zeeland. Som ni kanske förstår av namnet, är denna svamp känd för sin lila nyans, och för den typiskt split cap, som också har en vaxliknande konsistens. På grund av sin lysande färg är lila dela vax cap ett populärt motiv för fotografer på de områden där det växer, och det är lätt att identifiera, skapa en bra starter svamp för människor som just börjat lära sig att hitta svamp.

Inte minst på grund av dess färg var lila uppdelningen vax mössa nästan säkert känt för att invånarna i Nya Zeeland och Australien långt innan européerna anlände, men som är vanligt med växter och djur hemma i koloniala regioner, är européer krediteras med "upptäckten" av svampen. Eftersom privilegiet att namnge vanligtvis går till den som upptäcker en organism, en europeisk biolog, Karoly Kalchbrenner, hade nöjet att nämna den lila mössa uppdelningen vax efter att ha beskrivit det i slutet av 1800. Det här svampen är formellt kallas Humidcutis lewelliniae , och det är i vax cap familjen. Liksom andra medlemmar av denna familj har mauve dela vax mössan en struktur som är lätt vaxartad vid beröring, och som släktet namnet antyder, på huden på mauve uppdelningen vax cap är mycket fuktig, som kan lägga till vaxartad känsla. Vax caps också ofta lämnar ett vax-rester på huden som kan känna sig udda eller obehaglig, beroende på ens känslor vax.

Flera funktioner förutom färgen skilja de lila mössa uppdelning vax. Denna svamp är gälar, med gälarna är gratis, snarare än bifogas, och särskiljande sprickor i locket utvecklas längs linjen i gälarna under. Locket på svampen är formad ungefär som ett paraply, och halsen, även känd som Stipe, är slät. Spore utskrift av mauve uppdelningen vax mössa är vit, och svampen verkar inte vara ätbara.

denna svamp föredrar fuktiga miljöer, och det kan finnas i både tempererade och tropiska regioner i Nya Zeeland och Australien. Det är vanligast förekommande i områden med tjocka lager av löv mögel och svamp som ofta växer i små kluster. Den mauve splitting vax mössa kommer också växa i sandiga jordar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.