Vad är en Glassy-Winged Sharpshooter?

glasartade-winged Sharpshooter är en typ av löv-hopping insekt hemma i sydöstra USA. På dess naturliga marken medför inte den insekten inte några allvarliga problem, utan som en invaderande arter, sätter den grödor i andra delar av USA i riskzonen. Av största oro är druva gröda i Kalifornien, som är mycket känslig för infektion med Pierce's sjukdom, en bakteriell infektion som utförs av glasartade-winged prickskyttar. Som en följd av allmänt intresse i insekten har ökat sedan det uppmärksammades först i Kalifornien 1990. Det insekter kan också kallas glasartade vinge prickskyttar, eller bara prickskyttar. Formellt är glasartade-winged Sharpshooter kallas Homalodisca coagulata . Insekterna är ungefär en halv tum (12 mm) lång, med mörkt brun till svart organ märkta med stora krämiga vita fläckar. Gemensamma namnet för insekten kommer från dess genomskinliga vingar, som ser lite ut mycket tunt glas. Utbudet av glasartade-winged prickskyttar i den sydöstra delen är ganska omfattande, och man tror att insekterna fångas åka till Kalifornien i grödor som exporteras från söder. Förutom Pierce's sjukdom, glasartade-winged prickskyttar kan bära ett sortiment av andra svampar och bakterier. De är idealiska vektorer för överföring av sjukdomar, eftersom de är så glupsk, konsumerar många gånger sin egen vikt i en dag. Som ett resultat kan de resa långt bort och förorenade färska grödor med bakteriella infektioner från andra regioner. År 1990 identifierade glasartade-winged Sharpshooter som boven i dramat bakom Pierce's sjukdom infektion i södra Kalifornien, och insekter har arbetat deras väg norrut.

Pierce's sjukdom är en infektion som orsakas av Xylella fastidiosa bakterier. Den infekterar Xylem av växter, som är det organ som ansvarar för överföring av vatten och näringsämnen. Inom ett år efter infektion, har den smittade anläggningen vissnade och dog, och det måste förstöras, eftersom det inte finns något botemedel för Pierce's sjukdom. Detta sätter druva industrin på spel, och eftersom druvor och vin är betydande export av Kalifornien, har flera statliga organisationer som gått samman för att bekämpa den glasartade-winged Sharpshooter, genom olika typer av tekniker.

Identifiering är kanske en av de viktigaste teknikerna. Många biologer anges fällor runt om i staten för att fånga insekter för senare identifiering. Detta kan ge information om omgivande insektspopulationer och deras livscykler, och det kan vara ett tidigt varningssystem för glasartade-winged Sharpshooter invasioner. Många biologer arbetar också direkt med bönder, i hopp om att komma upp med innovativa metoder för att motverka hotet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.