Vad är Pembroke Walesiska Corgis?

Pembroke Walesiska Corgis är det perfekta exemplet på en stor hund i en liten kropp. I motsats till några andra små raser med liknande mentalitet-Jack Russell Terriers kan komma att tänka på-det Corgi är mindre benägna att aggression, destruktivt beteende och hyperaktivitet. Allt som allt är detta en fin hund med en utmärkt person. När väl utbildade de är en ren glädje, som kan vara anledningen till drottning Elizabeth II av England äger minst fem av dem. I utseende, Pembroke Walesiska Corgis är långa hundar med mycket låg markfrigång. De genomsnitt tio till twelve inches (25 till 30 cm) i höjd, och mellan 25 och 30 pounds (11 till 14 kg). De har söta, glada ansikten, något som påminner om en räv, och deras rockar är mjuka, medellång och vattenresistent. Den Corgi kommer i färgerna brunt, svart, fawn, rött och sobel. De som vill äga en Corgi bör inse att de utövar ett långsiktigt åtagande, som hundarna bor ofta 15 år eller mer.

Beroende på vilken myndighet du valde att tro, Pembroke Walesiska Corgis är konsekvent betygsatt inom topp tio till 15 mest intelligenta hundraserna. Detta är en bra sak, så länge som hundägare förstår att smarta hundar ofta behöver mer uppmärksamhet och utbildning än de med lägre IQ. Utbildning och umgås bör inledas i tidig ålder, eftersom Pembroke walesiska Corgi trivs på sådan uppmärksamhet och är ivrig att lära. Misslyckande av ägaren att delta i sådan verksamhet kan dock ta ut en del av denna feisty ungarna är mindre beundransvärda egenskaper. Till exempel, på grund av sin intelligens, kan en Corgi konkurrera med sin ägare för dominans. Det bör fastställas tidigt, försiktigt men bestämt, att det mänskliga är ledare för flocken. Dessutom är en vallning hund kan en outbildad Corgi besluta att börja flockas besökare och barn, nafsa på sina hälar och pekar dem i den riktning de vill. Pembroke walesiska Corgi är en bra vakthund, men utan utbildning av sina medfödda misstankar mot främlingar kan leda till över aggressiva beteenden. Även otränade Corgis tenderar att vara aggressiv med andra hanhundar.

betydligt oftare dock Pembroke walesiska Corgi positiva egenskaper vida större än dess negativa. Dessa hundar är lekfullt, lydig, och mycket bra med barn. De är otroligt lojala och hängivna till sina ägare, och be om lite men kärlek, omsorg och uppmärksamhet. En Corgi är fullkomligt nöjd med kök, men det behöver daglig motion. Sådana jaunts är en utmärkt tid för lydnadsträning, eftersom Corgi ofta verkar lyckligast när du presenteras med utmaningen att lära sig nya saker.

När det gäller hälsa, den primära fara till Pembroke Walesiska Corgis är fetma. Detta är en hund som kommer att äta vid varje tillfälle, och det lätt går upp i vikt. Låt aldrig en Corgi bli feta. På grund av sin konstruktion, en överviktig Corgi är utsatt för allvarliga spinal problem och invalidiserande fall av artros.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.