Vad är Light Brown Apple Moth?

Light Brown Apple Moth (LBAM) är en typ av fjäril som allmänt ses världen över som ett skadedjur på grund av den skada det tillfogar på jordbruksgrödor. Dessa insekter är hemma i Australien, och de har identifierats i ett antal platser runt om i världen, bland annat Nya Zeeland och Hawaii. Kanada och USA visa Light Brown Apple Moth som skadliga pest, med en rad olika tekniker för att identifiera potentiella angrepp och att försöka kontrollera dem, och nattfjärilar kontrolleras för under den rutinmässiga inspektioner jordbruket. Som ni kanske förstår av namnet, den LBAM är ljusbrun till färgen, med ett flammigt mönster som hjälper kamouflage själv. Dessa malar klassificeras som lepidopterans, placerar dem i samma ordning som fjärilar, och de är i familjen Tortricidae, som omfattar ett antal skadedjur inom jordbruket. Formellt är det Light Brown Apple Moth kallas epiphyas postvittana .

Problemet med Light Brown Apple Moth härrör från dess enorma aptit. Dessa malar kan göra en betydande skador på blad och frukter, och de föder upp snabbt, vilket gör det lätt för dem att angripa ett område. Larverna kan över vintern under svåra förhållanden, i vilket fall så snart våren kommer, kommer de att börja konsumera anbudet nya trädens blad de angripa, potentiellt hindra bönder från att samla in en viss gröda.

Tester under 2007 identifierade Light Brown Apple Moth i flera regioner i Kalifornien, gnistor från en offentlig kontrovers. Flera myndigheter omedelbart besprutade förebygga infektion, medan andra föreslog utbredd sprutning, särskilt runt städerna San Francisco och Santa Cruz, där de nattfjärilar är starkt koncentrerade. Populationerna av dessa städer är kända för sina alternativa livsstilar och deltagande i aktivist orsaker, och resultatet av att bespruta förslagen var explosiv, med medborgare registrera ett företag och arg motstånd mot alla planer för sprutning.

Motståndare aggressiva åtgärder mot Light Brown Apple Moth tror att det finns bekämpningsmedel alternativ som kan användas för att begränsa eller förhindra angrepp av nattfjärilar. Vissa människor föreslår också att Light Brown Apple Moth faktiskt kan vara till nytta, eftersom de nattfjärilar kan uppmuntras att äta invasiva växter, t. ex. Scotch Broom och ärttörne, som många områden satsa stora medel för att undanröja varje år. Det faktum att Light Brown Apple Moth inte har förstört den notoriskt ömtåliga jordbruk Hawaii antyder att det är möjligt att kontrollera det utan drastiska åtgärder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.