Vad är Landscape Permeabilitet?

Liggande permeabilitet är en term som används av naturvårdare för att hänvisa till hur fritt djur kan röra sig genom ett landskap. Det har ersatt begreppet "landskap korridor" i diskussioner om utveckling och förvaltning av naturresurser. Eftersom många djur behöver mycket utrymme att röra sig, är landskapet permeabilitet en mycket viktig miljöfråga, särskilt för rovdjur och stora däggdjur. I många utvecklade länder måste landskap permeabilitet redovisas i förslagen till större utveckling, särskilt i regioner nära vildmarken.

Inledningsvis många konservatorer trodde att djurlivet kan delges genom en serie av reserverna, skyddade områden som avsatts speciellt för vilda djur och växter. Dock började de inse att trots aktiva reserv i många länder, var den biologiska mångfalden börjar lida. Vidare studier visat att många djur dör ut eftersom de saknade den fria rörligheten, och att många arter som lider av vildmark splittring. De isolerade reserverna inte var tillräckliga för behoven hos många vilda djur, särskilt köttätare. Som ett resultat började miljöaktivister att verka för liggande korridorer, skyddade buffertzoner som får djuren att röra sig genom olika reserver. Dock verkade tillämpningen av detta begrepp mindre än idealisk, eftersom det frammanar bilden av en smal, murad hallen. En bokstavlig korridor inte skulle vara väldigt effektivt, så ekologer började föredrar termen "landskapet permeabilitet" för att diskutera detta behov. Termen är en mer korrekt beskrivning av behovet av ett slags vätska membran genom vilka djur sippra efter behag, snarare än en restriktiv korridor. för liggande genomsläpplighet för att arbeta, djur behöver en stor buffertzon där de känner sig trygga i. Tekniskt detta område skulle kunna vara uppblandade med ljus utveckling eller skörd av naturresurser, om det sköts väl. Återförvildning program verka för mer landskap permeabilitet, uppmuntra ett återupprättande av vildmark i områden som har utvecklats. En större förståelse för djurens behov har också lett till fler integrera landskap permeabilitet i miljökonsekvensbeskrivningar och förslag till utveckling som de som är förknippade med nya vägar och hem konstruktion.

Många miljöpartister överens om att det är mycket viktigt att balansera behoven av djur med människor som kanske vill dela sin omgivning. Genom redovisning av djur med ett landskap permeabilitet plan, kan utvecklare också främja en sundare människor /djur relationer, minska fientliga möten som kan avslutas tyvärr för båda parter. I områden i världen där landskapet permeabilitet har främjats, ekologer har noterat en ökad biologisk mångfald, vilket leder till ett sundare och mer naturlig miljö.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.