Vad är Katarakt av Nilen?

grå starr av Nilen är avsnitt av Nilen som kännetecknas av extrem ytlighet och en rad hinder som gör dem svåra att navigera. Historiskt sett sex avsnitt av grå starr längs Nilen har varit särskilt stora, och det finns ett antal mindre grå starr som har kommit och gått med Nilen förändrade terräng. Många människor använder katarakterna av Nilen som landmärke när man diskuterar historia civilisationerna i Egypten, som den grå starr var väl kända för medlemmarna i den antika världen. Du hittar katarakt mellan Aswan i Egpyt och Khartoum i Sudan. Fem av de sex stora grå starr av Nilen finns i Sudan, med en i Egypten Aswan. Alla katarakter av Nilen är fördelade längs den så kallade Great Bend, en del av Nilen där floden veers kraftigt ur kurs innan du slår tillbaka mot Medelhavet. The Great Bend och grå starr orsakas av tektoniska landhöjning, som driver Nilen utanför kurs längs Nubiska Swell, ett område i Afrika som är oerhört geologiska aktiv.

Flera saker skiljer katarakterna av Nilen. Den första är deras ytlighet. De är också översållad med ett sortiment av stenar i olika storlekar och botten av floden är mycket grova vid platsen för grå starr. Den grå starr av Nilen är också översållad med små holmar, och vattnet är ofta ganska grov, vilket gör katarakterna kännas som forsar. Även om ordet "starr" härstammar från det grekiska ordet för "vattenfall" av grå starr är i själva verket inte, vattenfall, även om det är sant vattenfall längs sträckan av Nilen. De egenskaper för grå starr gjorde dem oerhört svårt att navigera, och begränsade utforskning och handel i denna del av Afrika för många civilisationer. För att resa över forsar, människor tvingades att ta sig ur sina båtar och dra dem längs den steniga flodbädden, försiktigt, så att utskjutande stenblock och skär. I vissa fall blev grå starr lättare att navigera under floden säsong, vilka förhöjda vattennivån.

Du ibland kan höra människor hänvisar till olika delar av Nilen längs Great Bend med relevanta katarakt som referens. Till exempel tog upptäcktsresande att "resa bortom sjätte katarakt", vilket innebär att de tränger djupt in i Afrika. Eftersom grå starr begränsad navigering, de också ofta kännetecknas av gränserna för olika antika civilisationer också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.