Vad är Human Law Enforcement?

Human brottsbekämpning är en division i brottsbekämpande syfte att skydda tamdjur mot övergrepp och vanvård. Under humana brottsbekämpning, att människor som begår våldshandlingar eller inte hand om ett eller flera djur de härbärgerat kan bestraffas med förseelse eller övertygelse grovt brott som omfattar böter eller fängelse. Djur som betraktas som inhemska under humana brottsbekämpande omfatta hundar, katter, exotiska husdjur samt boskap inklusive nötkreatur, hästar, getter, höns etc.

Även humana brottsbekämpning är ansvarig för att rädda livet på oräkneliga djur, många lagar anses av djurälskare och människorättsaktivister som är för slapp. Till exempel i New York, är en hund anses omhändertagna på lämpligt sätt när det har vatten, mat, minimala skydd som en grundläggande hund hus och en kedja som är minst fem meter (1,5 m) lång. Lagen tillåter hunden att stå ute hela tiden även att frysa eller snabbt stigande temperaturer med minimal mänsklig kontakt. För många människor är denna typ av vård anses vara oacceptabel och ses som inte bara vanvård, utan missbruk.

Human brottsbekämpning i de flesta länder krävs att djuren har lämpliga sanitära levnadsförhållanden, mat och vatten och medicinsk behandling när sjuk eller skadad. De fall som utreds och beivras under humana brottsbekämpning ofta är tragiska, hemska fall av tortyr och våld mot djur.

Viss hantering av missbruk omfatta hund eller tuppfäktning, djur svält, skytte hundar och katter med pellets kanoner och avsiktlig stympning av husdjur. En dokumenterade fallet handlade om en man som instängd och hällde kokande vatten över en katt som orsakar allvarliga skador på djuret. Försummelse kan vara otillräckligt skydd, brist på vatten och mat eller medicinsk vård. En mänsklig polistjänstemannen (HLEO) ansvarar för att utreda fall av djurplågeri, gör arresteringar, skapa förutsättningar för att ett sällskapsdjur ägare måste följa för att undvika att arrestera och beslag av djuret och utbilda allmänheten om djurplågeri. De är särskilt utbildade för djurs hälsa och första hjälpen, liksom djuret lagar grymhet deras jurisdiktion och självförsvar. Många HLEO's har bakgrund som certifierad fred officerare, jägare eller polisutbildningen om denna erfarenhet inte är skyldig att göra karriär inom human brottsbekämpning.

En karriär i humana brottsbekämpande kan vara mycket givande än en extremt känslomässigt försöker yrke. Att behöva bevittna dödandet av djur som ett humant polistjänstemannen gör och upplever bristen på vård och skador som människor kan utsätta på djur är mycket ansträngande och inte något som vem som helst kan hantera.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.