Vad är Guardian kampanjen?

The Guardian kampanjen är en kampanj som lanserades av In Defense of Animals, som avser att ändra hur människor tänker om djuren i deras liv. Kampanjen lobbygrupper för en förändring från "ägare" till "väktare" när man talar om relationen människor har med sina husdjur. Medan Guardian kampanj inte ändra den rättsliga statusen av djur, In Defense of Animals hoppas att det kommer att förändra hur människor interagerar med djur. Liksom många frågor på djurens rättigheter området har Guardian kampanjen varit mycket omdiskuterad.

In Defense of Animals grundades 1983 med syftet att få slut djur exploatering. Organisationens verksamhetsmål finns en önskan att främja välfärd, rättigheter, och livsmiljöer för djur. Även In Defense of Animals är främst inriktad på USA, har med framgång genomfört kampanjer i andra länder också. Att stödja dess mål har organisationen upprättat regionala helgedomar i USA och Afrika som omsorg för djur, främja djurens välbefinnande och uppmuntra gräsrotsnivå aktivism. Det organiserar också flera kampanjer för att skydda djur från hela världen, allt från offer för naturkatastrofer till djur som används i djurförsök. Målet bakom Guardian kampanjen är reframing människors sätt att betrakta djuren i deras liv. Anhängare tror att tittar på djur som egendom stöder en attityd av yttersta hänsynslöshet och brist på hänsyn. Marknaden genom att vara en förmyndare, en sällskapsdjur ägare indikerar ett livstid engagemang för det djuret, och att djur i allmänhet. The Guardian Kampanjen vill djur vårdnadshavare att främja djurens rättigheter och välfärd kring sina samhällen, förutom hemma.

År 2000, Boulder, Colorado blev den första staden att anta "väktare" istället för "ägare". andra städer och regioner följde snabbt efter, inklusive Marin County i Kalifornien, Berkeley, West Hollywood, hela staten Rhode Island, Woodstock, och Bloomington, Indiana. Internationellt, gick Windsor, Ontario i Kanada också Guardian kampanjen. Många av dessa regioner har redan en historia av medkännande lagstiftning som syftar till att främja djurens välbefinnande.

Kritiker av Guardian kampanjen hävdar att det är slöseri med tid, eftersom den inte konkret bidrar till att djurens rättigheter kamp. Men supportrar påpeka att få människor att se sina djur avdelningar, snarare än egendom, kommer att ha en positiv inverkan på kampen för djurens rättigheter. Medan Guardian kampanj inte direkt främja strängare straff för djurmisshandel, eller lobba för lagstiftning för att skydda djur, växter man fröet till medkänsla med djur i de samhällen där det lyckas och gnistor samtal om rollerna för djuren i våra liv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.