Vad är Falklandsöarna Wolf?

Falklandsöarna Wolf var en vacker vilda canid som bara finns på Falklandsöarna, en ögrupp 300 mil (480 km) utanför kusten i Argentina, nästan längst ner spetsen av Sydamerika, Eldslandet. Falklandsöarna Wolf är tekniskt vara en varg, trots att den hade en blandning av varg och räv-liknande egenskaper och har kallats en "vargliknande räv också. Det generiska namnet var "Warrah. "

Falklandsöarna Wolf gick utrotad år 1876 på grund av massutrotning av människor, som ansåg att det var ett hot mot djur och som dödade det för idrotten. Falklandsöarna Wolf är den enda canid känt för att ha dött ut under historisk tid. Det var en varm, tjock päls med en gulbrun färg och en svans med en svart rand och vit spets på slutet. Falklandsöarna Wolf var den enda endemiska däggdjur på öarna. Sin kost är vet inte säkert, men troligen utfodrats med sjöfåglar.

Falklandsöarna Wolf upptäcktes 1692 av kapten John Strong, en engelsk kapare, när han gjorde en av de första landningarna på öarna. Djuren var mycket nyfikna och orädda för människor, aldrig har stött på dem tidigare, och vänd lite naturliga hot på denna avlägsna ön. De var så lydig att det var möjligt att döda djur bara genom att hålla en köttbit i ena handen och stickande dem med en kniv i den andra. Falklandsöarna Wolf var så vårdslös kring människor som hade för vana att smyga in i männens tält och stjäl kött direkt från under deras näsor.

Falklandsöarna Wolf är en biogeografisk mysterium. Hur kom en sådan stor däggdjur komma till obebodda öar 300 miles utanför Sydamerikas kust? Endemiska däggdjur på öarna denna isolerade är sällsynta-de flesta endemiska ö däggdjur finns på öar högst 30 mil från kusten, och även då det bara finns två bekräftade fall-ön Fox i Kalifornien och Darwin's Fox i Chile .

Det finns olika teorier om hur Falkland Island Wolf kom dit. Genetiska analyser på bevarade fortfarande visar att det har närmast anknytning till Magellanräv, eller Patagonien Fox, men det var så pass olika att få sitt eget släkte, Dusicyon . Falklandsöarna Wolf kan ha varit en ättling till culpeos fördes till ön av antarktiska infödda länge sedan, eller det kanske har färdats en landbrygga från Sydamerika till Falklandsöarna, som tros ha funnits under olika glaciala perioder under de senaste två miljoner år.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.