Vad är Dark Side of the Moon?

Det finns två olika betydelser för uttrycket "den mörka sidan av månen," när man diskuterar astronomi snarare än Pink Floyd. I teknisk mening, astronomer använda den för att hänvisa till den sida av månen som är upplyst av solen. Placeringen av den mörka sidan av månen ändras beroende på var månen befinner sig i sin omloppsbana. En del människor felaktigt nämna den mörka sidan av månen när de menar att hänvisa till den bortre sidan av månen, den sida av månen som vi aldrig ser från jorden på grund av ett trick av förhållandet mellan månen och jorden.

Flera faktorer samlas för att orsaka den bortre sidan av månen att möta borta från jorden, inklusive banor båda organen. Som månen kretsar kring jorden, tidvattenkrafterna samverka mellan de två att tvinga en sida av månen alltid är vänd mot jorden. Funktionerna i denna sida av månen är bekant för många människor på jorden, med många kartor och fotografier tillgängliga för människor som vill lära sig mer om detaljerna i närheten sidan av månen. Många människor är förvånad över att den bortre sidan av månen skiljer sig radikalt från den närmaste sidan, vilket visade sig när rymdsond fotograferade den. är Bortom månen djupt gropiga grund av kollisioner med asteroider och meteorer. Vissa av dessa gropar är ganska stora, South Pole-Aitken bassängen, till exempel, är bekant enorm. Det tros vara den största inverkan kratern i solsystemet. Djupaste gropar och kratrar på månens yta kallas Maria, efter det latinska ordet för "sjö, sedan i början astronomer trodde att månen var täckt av hav. Eftersom den bortre sidan av månen aldrig är vänd mot jorden, har en del astronomer diskuterat att installera ett radioteleskop på den med avsikt att studera universum utan störningar från sändare på jorden. som månen kretsar kring jorden, olika delar är belyst av solljus. När månen är mellan jorden och solen, tycks det helt mörkt, och när den rör sig, visar flera av dess yta ljus, vilket orsakade att månen tycks växa i storlek tills den blir full, helt upplyst av solen. När månen är full, är den mörka sidan av månen också den bortre sidan av månen, men i övrigt de båda begreppen är inte utbytbara. Som månen går ur helt, avtar eller krymper i storlek tills det blir mörkt igen, och den bortre sidan av månen är den sida som är helt upplyst, även om vi inte kan se det.

Den sammanblandning mellan den mörka sidan av månen och den bortre sidan av månen är vanligt. Många använder termen poetiskt att beskriva extrem isolering, då "mörka" tenderar att söka bättre än "långt". Astronomer uppskattar när folk använder termerna korrekt, eftersom de i verkligheten hänvisa till olika saker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.