Vad Trees Have Wide Canopies?

Träd med breda skärmtak föredras av landscapers för områden som behöver omfattande, även skuggning. De används också för att klarlägga situationen för ett ekosystem av arborister, som letar efter jämn och hälsosam canopy täckning. Ett träd är canopy definieras av yttre rymden, sina blad. Vissa träd har speciellt anpassade stort skärmtak för att dra nytta av vissa villkor, medan det för andra är det mer fördelaktigt för bladen att nå direkt uppåt. Många skugga träd har också mycket tät kapell, blockerar de flesta av ljus på arter som kan odlas under dem.

många träd runt om i världen kända för att ha breda skärmtak. Ett klassiskt exempel är träd i Banyan familjen, en typ av tropiska fikonträd. Banyan träd är något unikt att de växer med kolonisera och slutligen stryper ett annat träd. Det största trädet i världen uppskattas till Stora Banyan i Howrah, som hålls i den indiska Botanic Garden. Banyan träd har tjänstgjort som traditionella mötesplatserna i många tropiska områden, eftersom marken under dem är relativt tydlig och skuggiga.

Andra träd som ofta har stort skärmtak omfatta ekar, som också växer mycket tätt, vilket ger mörkt skuggade områdena i sina baser. Många arter av lönn också har hög växande bred kapell, vilket gör dem utmärkt val för trädgårdsanläggningar längs vägar och andra områden där klarering behövs. Maples gör också slående landskapsplanering val på grund av färgskiftningar bladen genomgå under hösten.

Många nötträd, såsom valnötter och pekannötter, har stort kapell, även om de tenderar att vara lägre till marken och mindre lämpade för områden där fritt utrymme under trädet värderas. Dessutom kan de vara stökigt eftersom de förlorar sina nötter och blad. Den fantastiska ser Baobab träd, finns i Afrika, har också ett stort tak, och dess bisarra utseende är ganska tydlig. Baobab träd, liksom många andra med stort kapell, ger en värdefull livsmiljö för djur som lever under dem, som annars kan drabbas av väderpåfrestningar.

Ledamöter av poppel och aska familjer tenderar också att ha stora kapell, och särskiljande sus genom sina blad kan vara ganska trevlig. Flera av träden i poppeln familjen också blomma, och som lönn, förändras de färger med årstiderna. Försiktighet måste iakttas vid plantering popplar, eftersom de har starka och destruktiva rotsystem. Därför bör de inte ligga för nära bostäder, simbassänger, och liknande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.