Ska jag ge en PET för julklapp?

flesta veterinärer upprepade gånger be folk att inte ge ett husdjur i julklapp. Detta är en ganska hektisk tid i de flesta hushåll, och ofta en tid när människor lämnar sina hem för besök hos släkt och vänner. Ett nytt sällskapsdjur kan befinna sig försummad, eller möjligen skadade i en obekant miljö. Dessutom kan vissa julartiklar, såsom glitter eller lätt brytbar ornament och julbelysningen vara extremt farligt att ett husdjur som inte är utbildad och kan orsaka dödsfall eller allvarligt skadade.

De flesta nya husdjur, speciellt valpar och kattungar, dra nytta av en relativt lugn och förutsägbar miljö när vänja sig ett hem. En juldagsmorgonen valp eller kattunge kan tyckas mycket tilltalande, men valpen kissat över hela golvet varje gång väl wishers ring på dörrklockan inte. Om en familj planerar att ha gäster till julbordet, ger det sällskapsdjur omedelbar missförstånd om vem som bor i huset. Vanligtvis ett husdjur måste vara trygga i sin omgivning innan dess införande till gästerna.

Även en liten osäkerhet eller valp kissa inte är en fara, de yttre tecknen på julen kan vara. Förutom de ovan nämnda problem, skrynkligt upp omslagspapper kan tuggas, choklad jul tårta kan intas, eller alkohol insupit. Människor besöker inte är mer vana vid de nya husdjur än sällskapsdjur används för dem, så det kan orsaka omedelbara och kostsamma problem. En hund med en full mage av choklad kan kräva akut behandling och notan är ganska troligt att råna den nya ägaren kvarvarande julglädje.

människor ofta inte tar sina resplaner för semester i beaktande när de reste sig ett nytt husdjur. Lämnar ett husdjur, särskilt en ung en, i ett främmande hus är mycket riskabelt och ovänliga. På samma sätt, med ett nytt husdjur bara att skicka det som bordade ett par dagar senare inte egentligen gör någon större idé. I stället veterinärer rekommenderar att om någon vill ge ett husdjur i julklapp, han eller hon bör göra överenskommelser med en uppfödare att hålla sällskapsdjur förrän efter nyår. När livet slår sig ner till sin normala takt, är det mycket lättare att träna och obligation med ett nytt husdjur. Om djuret är för ett barn, en bild av sin valp eller kattunge kan presenteras på juldagsmorgonen.

Alternativt kan någon fundera på att köpa ett husdjur till familjen efter semestern, och inte som en gåva. På så sätt kommer barnen inte bli besvikna över att en riktig lurviga lilla främlingen inte dök upp på juldagsmorgonen. Om familjen alla ser fram emot nya sällskapsdjur, kan en bild visas i "kommande attraktion" till hemmet.

Under vissa omständigheter kan ge ett husdjur i julklapp vara acceptabelt. Om en person som vill ha ett husdjur inte har stora planer för helgen, då en PET kan vara precis vad tomten skulle medföra. Ett hus med yngre barn kan bli en glad och kaotisk röra runt helgdagar, men, och detta är inte de bästa förutsättningarna för att införa ett husdjur till ett hushåll.

Det sista som någon vill, naturligtvis, är att ge ett husdjur som snart kommer att skickas till skydd. Anta eller köpa ett husdjur kräver noggranna överväganden om ras, temperament och behov av bostäder. Många människor är angelägna om julhandeln tvång och söt valp i fönstret, men cuteness bara varar så länge. Föra ett husdjur hemma är allvarliga saker som kräver en 10-till 15-åriga åtagande från de nya ägarna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.