Kan jag verkligen Allergivänliga Dog?

Svaret på denna fråga är en mycket kompetent "ja. " Allergivänliga hundar visserligen finns, men man måste inse att hypoallergeniskt betyder "mindre allergener," inte "ingen allergener. " Alla hundar producera ilska, kan de största boven i hund allergier, till viss del, och en hunds saliv och urin också förorsaka allergiska reaktioner. Ilska inkluderar skjul päls, men också flingor av torkad hud. Det liknar mjäll i människor. Människor som är väldigt allergiska eller som lider av svår astma kan ändå inte kan samexistera med allergivänliga hundar. I vilken mån någon hund kan orsaka allergier är ett resultat av dess hårlag. I allmänhet kan allergivänliga hundar har en av två typer av päls. "Single-coated" allergivänliga hundar skiljer sig från vanliga hundar att de inte har en tjock under lager av päls, som ansvarar för merparten av ilska som orsakar allergier. "Hairless" raser producera ännu mer ilska, men det kan ändå vara tillräckligt för att besvära någon med intensiv allergier.

Några enkelbestruket allergivänliga hundar är Pudel, Powder Puff Kinesisk nakenhund, mellanschnauzern och den Bichon Frisé. Nyligen Poodle bli ett alternativ för funktionshindrade som behöver ledarhund men lider av hund allergier. Hairless allergivänliga hundar omfatta Xoloitzcuintle eller mexikanska nakenhundar, den hårlösa Kinesisk nakenhund, och den amerikanska Hairless Terrier.

Även med allergivänliga hundar, kommer ägarna som lider av allergier fördel troligen från att minska allergiframkallande ämnen i hemmet så mycket som möjligt. Hålla din hund ut ur sovrummet och tvätta händerna efter att ha rört ditt husdjur är bra sätt att börja. Undvik också mattor, gardiner och persienner, eftersom de alla har en tendens att samla damm och ilska. Håll ditt hem vädras ut så mycket som möjligt.

Även allergivänliga hundar bör borstas och tvättas en gång i veckan eller så, utanför hemmet om möjligt. Feeding hunden en balanserad kost med måttlig naturliga fetter kan bidra till att förhindra torr hud och minimerar ilska. Både sängkläder och hundarnas sängkläder och leksaker ska tvättas ofta. Du kan ytterligare förhindra ilska i sovrummet genom att placera ett cheesecloth skärm över sovrum skorstenar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.