Kan hundar och katter gör verkligen Tillsammans?

Sunt förnuft visar att hundar och katter är dödliga fiender, eftersom den vanliga frasen "slåss som katter och hundar" påpekar. Men sanningen är att hundar och katter kan lära sig att leva tillsammans i harmoni med rätt förutsättningar. I själva verket kan katter och hundar får ibland längs bättre än två katter och två hundar som bor i samma hushåll, för det finns ingen kamp över territoriet. I slutändan är det upp till ägaren att skapa en fristad där både djur kan samexistera.

Medan de flesta hundar gör väl när dela ett hem med katter, vissa raser har underprissättning instinkter som driver dem att jaga allt som rör sig. Dessa inkluderar terrier, tjurar grop, och de flesta raser jakt. Dessa hundar kan lära sig att respektera katter, men processen kommer att bli svårare och med färre möjligheter för snabb framgång. Den bästa möjliga scenario är för hundar och katter att växa upp tillsammans. Införa dem till varandra vid en tidig ålder gör det mer troligt att de accepterar varandras närvaro. Det näst bästa scenariot är att få en hund till en katt hushåll. Katter brukar vara extremt territoriella, så det är alltid bättre för dem att känna sig bekväma innan en hund kommer. Om du antar ett äldre djur från en kvinnojour, ta reda på så mycket som möjligt av sin tidigare historia. Om djuret upplevt missbruk eller attackerades i det förflutna, kommer det att vara mindre benägna att anpassa sig till samma hushåll, oavsett hur lydig den är följeslagare.

Oavsett situation är det viktigt att se katter har tillgång till gömma utrymmen där de kan komma ifrån irriterande hundar vid behov. Detta kan vara ett extra rum avslutades med en baby grind, några tomma bokhyllor, en fönsterkarmen, eller ens en katt träd. Att ge katten en känsla av säkerhet kommer att minska risken för konfrontation. Även hundar och katter som inte kan bli vänner över en natt, tålamod och konsekvent arbete kommer så småningom att hjälpa dem att leva i harmoni.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.