Kan du få en Allergivänliga Cat?

Det är möjligt att få en allergivänliga katt, även om det finns några varningar involverade i köpet av allergivänliga katter som bör övervägas noga. I första hand är den fråga som "insulinkänning" betyder "mindre", inte "inget", så en allergivänliga katt är mindre kan förorsaka allergiska reaktioner hos personer med katt allergi, snarare än att vara fri från alla potentiella allergener. Detta innebär att om en person med svåra allergier, en allergivänliga katt fortfarande kan utgöra en hälsorisk. innan den söker särskilt för en allergivänliga katt, kan det löna sig att bekräfta att allergier är verkligen orsakas av en katt. Det finns en mängd olika orsaker och faktorer som allergier, och det kan ta tid och pengar för att minska ner specifika allergener. Allmänläkare ofta är benägna att ringa in förekommande allergenerna som husdjur när en patient uppvisar allergier, snarare än att rekommendera en allergi specialist som kan närmare identifiera orsaken till allergi. För någon som nyligen diagnostiserats med en katt allergi som älskar katter, investera i allergi tester kan vara billigare än att få ett allergivänliga katt.

Cat allergier tycks orsakas av proteiner som utsöndras av talgkörtlar i huden. Dessa proteiner in luften i kattens ilska, döda hud och hår skjul av katten. Allergivänliga katter tenderar att ha mindre päls än vanliga katter, minskar mängden ilska, och de kan sprida mindre också. Vissa raser verkar producera mindre av allergiframkallande protein än vanliga katter.

Flera kattraser verkar vara allergivänliga. Allergivänliga raser inkluderar: Sibirierna, ryska Blues, Sphynxes, Cornish Rexes, Devon Rexes, LaPerms, Balinese, javanesiska och orientaliska korthår. Dessa kattraser har en rad framträdanden och typer kropp. Åtminstone ett bolag har också gjort gällande att det har gentekniskt en allergivänliga katt, men dessa påståenden har varit svårt att bevisa på grund av brist på peer review.

Some djur aktivister har uttryckt farhågor om efterfrågan på allergivänliga katter, med argumentet att den livnär sig en större efterfrågan på renrasiga djur. Uppfödning av katter och hundar är en stor tvistefråga, så att säga i vissa områden i världen att vissa människor anser att avel minskar den genetiska mångfalden och samtidigt bidrar till det stora antalet hemlösa husdjur runt om i världen. Människor som vill köpa en katt från en uppfödare borde söka en ansedd anläggning, eller överväga att skaffa en allergivänliga ras från en renrasig räddningsorganisation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.