Hur tar jag hand om en leguan?

När människor hänvisar till leguaner, är de vanligen hänvisar till de arter Iguana iguana , vanligen kallat gröna leguan. Dessa stora ödlor har blivit mycket populär som sällskapsdjur i Amerika och i Europa under de senaste åren, de kan hittas i de flesta större djuraffärer. De växer upp till sju meter (2,1 m) lång, inklusive svansen, och kan väga så mycket som femton pounds (7kg).

Även synnerligen populär som sällskapsdjur, är grön leguan ingalunda lätt att lyckas ta hand om. De flesta djuraffär ägare tona ned de svårigheter som letar efter en så nyckfull varelse för att kunna sälja så många som möjligt, vilket leder till besvikna ägare och leguaner med kraftigt stympad livslängd. Ingenting är ett substitut för att tala med en näringsidkare om din leguan och dess specifika behov, om möjligt, innan de köper ett sällskapsdjur iguana, se till att butiksägaren är kunnig och har insikter som på de särskilda omständigheterna i det enskilda iguana du är intresserad

skillnad från många andra reptiler favoriserade som sällskapsdjur, leguaner desperat behov av en stor låda. Detta bör vara en av dina högsta prioriteringar när vårda din leguan. Även om det kan visas att de är nöjda med en mindre penna, utan tillräckligt med utrymme för att ströva omkring och gömma sig i, leguaner blir stora påfrestningar, vilket leder till sjukdom och känsligheten för parasitinfektion. En inhägnad bör vara minst ett par gånger iguana den vuxna längd antingen bredd eller djup, och minst en och en halv längd i höjd. Iguanas älskar att klättra, och det är avgörande för deras emotionella hälsa, särskilt när de når full vuxen ålder. Helst ger din leguan full roaming privilegier för hela eller delar av ditt hus eller lägenhet kommer att se till att den har gott om plats-se bara till att den inte kan komma utanför eller till saker man kan äta som kommer att skada det!

Betala uppmärksamhet åt din leguan. De behöver interaktion på ungefär samma sätt som en hund eller katt behöver din kärlek och stimulans. Bara för att en leguan ser ut som en liten ödla kan du ha hittat på uppfarten betyder inte att de är desamma. Om en leguan inte får gott samspel det kommer att bli sjuka och håglös.

Supply din leguan är inhägnad med stora grenar eller konstgjorda strukturer för att klättra och sola på. Detta är mycket viktigt att en leguan psykologiska välbefinnande, samt gör en mycket mer estetiskt tilltalande kapsling. På grund av din leguan är inhägnad du kan använda ett antal olika material för att samla in avfall, beroende på situationen. I en stor inhägnad, kan marktäckning vara lämpligt, men i de flesta höljen något som är lätt att regelbundet rengöra-såsom tidningar-är perfekt.

Uppvärmning inneslutningen är en annan viktig och tyvärr ofta förbises steg mot vårdar leguan hälsa. En inhägnad borde inte ha någon region under 80F (26C). En del av inneslutningen bör inrättas för blötläggning upp värme som behövs, och den här regionen bör hållas vid ca 95F (35C). En full-spectrum spotlight fungerar bra för detta ändamål, samt att ge nödvändiga UV-belysning för din leguan. Att ha en säker metod för att mäta temperaturen i inneslutningen är mycket viktigt att behålla hälsan på ditt husdjur, en leguan som förblir inte varm nog inte kommer att kunna ordentligt smälta sin mat.

Även om en källa för UV-ljus är viktigt för din iguana hälsa, en stadig tillförsel av mörker är viktiga. Se till att din leguan minst sex till tio timmar i mörker varje natt, vilket innebär skyddar sin inhägnad från omgivande ljus du kan ha som ett resultat av elektronik eller gatubelysning samt göra sin interna UV-lampan.

Att ta hand om en leguan är ingen lätt uppgift, och de flesta sällskapsdjur leguaner lever för bara några år. Om det är korrekt skötte dock en leguan lätt kan passera ett decennium, och kanske två, som en värdefull medlem av din familj. Först och främst är det viktigt att behandla din leguan samma sätt som en komplex organism, en leguan inte är en groda eller liten ödla ni har kommit hem i en burk, är det ett brokigt varelse med emotionell instabilitet och en delikat biologiskt system.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.