Hur ska jag förbereda för en ny katt?

flesta kattägare ta itu med införandet av nya katter i deras hem någon gång, och många tycker om att åtföljas av stress för både människor och den nya katten. Särskilt i hus där det redan finns en befintlig katt befolkning, införa en ny medlem i familjen kattdjur kan vara förenat med fara. Däremot kan ägarna göra flera preparat som kommer att underlätta införandet och bygga ett långvarigt förhållande med sin nya katt. När det gäller att införa en ny katt i ett hem utan andra djur, några steg kan tas i förväg göra processen mer angenäm. Det första steget är att välja ett rum att introducera katten i, så att han eller hon kan utforska ett isolerat område i huset innan de börjar hela hemmet. Se till att rummet har en fräsch, ren kattlådan, liksom mat och vatten, innan du släpper katten. Följande steg kunde gälla också för flera katter som infördes i samband liksom för enstaka katter.

Om möjligt bör nya kattägare ger katten med samma mat och skräp som man använde förr. Om antagande av ett tak eller humant samhälle, fråga vilken typ av mat katten äter, och ta reda på vilken typ av strö som används. Ofta kommer det skydd ge nya kattägare med en resa hem paket som innehåller en liten mängd mat och skräp. Om du behöver ändra din kattens kost, gör det genom att gradvis blanda ny mat med det gamla, så att katten kan anpassa sig långsamt. När du tar med din nya katt hem, släppa honom eller henne i isolerade rum du har förberett, och dra tillbaka. Låt katten att utforska flera timmar innan du skriver in igen för att interagera med honom eller henne, och se till att den nya katten känner sig säker och bekväm. Efter två till tre dagar, långsamt introducera den nya katten till resten av huset tills han eller hon är säker äventyr inomhus. Tänk på att vissa katter har en anpassningsperiod, särskilt de som har skilts från en kull kattungar eller andra sociala miljöer, och att en del udda beteenden kan förekomma. Vissa beteende, särskilt urinering utanför kattlådan, hänger samman med hälsoproblem och tyder på en resa till veterinären, inte ett straff.

Se till att din nya katt har blivit kastrerade och kastrerade och har gällande vaccinationer. Förebygga oönskade husdjur och sjukdom är en viktig del av ditt ansvar som sällskapsdjur ägare. Se även till att din nya katt besöker veterinären för regelbunden checkups och överväga inköp av sällskapsdjur försäkring som hjälper dig att ta hand om din nya katt. Om du håller på att införa en ny katt till ett hus med en redan existerande kattdjur befolkningen, bör ytterligare åtgärder vidtas. American Veterinary Association rekommenderar att alla katter har tillgång till särskild mat, vatten och skräp, och detta gäller särskilt om du tar med dig nya katter i en befintlig miljö. Det första steget i införandet av en extra katt är att hitta ett isolerat rum där katten kan förvaras flera dagar, så att dina andra katter vänjer sig vid ljudet och dofterna av den nya katten.

Release den nya katten till den slutna miljön, och låt den utforska. Din äldre katt eller katter kommer förmodligen att undersöka på andra sidan dörren, och några fräsande och spottande kommer att inträffa. Tillåter att alla katter att vänja sig vid varandra innan långsamt att införa den nya katten till den andra genom att tillåta dem att komma in i nya kattens utsedda rum.

Släpp inte den nya katten in i huset, eftersom huset är territorium din äldre katter. Låt äldre katter att möta den nya katten i den nya kattens territorium, och se till att du är där för att övervaka om en kamp bryter ut. Eftersom katter blir mer bekväma med varandra, kan du låta den nya katten ut i resten av huset, och så småningom lämna den ensam med dina äldre katter.

Ibland katter slåss med varandra flera gånger innan den når ett tillstånd av harmoni. Låt din katt tid att anpassa sig till varandra under en längre tid, och inte försöka tvinga en relation. Så småningom kommer din kattdjur växa och bli vänner med varandra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.