Hur kan man Kycklingar lägga ägg?

Tro det eller ej, ägget om processen för en kyckling börjar i sitt öga. Höns värpa först efter att ha erhållit en lätt cue, antingen från naturligt solljus in i ett samarbete eller artificiellt ljus belysning av en kommersiell ägg kläckeri. Ljuset stimulerar ett foto-receptiv körtel nära kyckling öga, vilket i sin tur utlöser frisättning av en äggcell från kycklingen är äggstocken.

De flesta hönor lägger ägg på en nästan daglig basis, till skillnad från vissa andra äggläggande djur som bara släppa ett ägg var trettio dagar eller så. Kycklingen släpper också en liten skiva av material som omger äggcellen och ger näring. Kycklingen livmoder fyller också upp med äggvita, den sega sak vet vi bättre som äggvita.

Samtidigt har ett membran utgör runt insidan livmoderväggen, som sälar i äggcellen, äggula och äggvita. Småningom en blandning av vatten, salt och kalcium omger membranet och bildar en tunn men strukturellt kraftig yttre skal. Detta skal är gjuten i form av livmoderväggen, vilket ger en kyckling är ägget dess speciella form. Även i livmodern, ägget är smalare ändpunkterna nedåt, men det kommer senare tur och kastas ut bredare änden först. När ägget har fullt bildas, kyckling livmoder börjar kontrakt i ett försök att utvisa den . Ägget går ner en vaginal kanal mot en yttre öppning kallas vent. Den utlopp är en gemensam öppning för både äggläggning och avfall eliminering, men en kyckling kan inte fylla båda funktionerna samtidigt. En inre flik känd som en kloak håller vaginala kanalen och tarm spår separat tills antingen ett ägg eller exkrement når ventilen. När en kyckling lägger ett ägg, sjunker den kloak och blockerar tarmen spår. När ägget passerar kloak, är försiktigt ut genom en serie muskelsammandragningar som huvudsakligen vänder de vaginala kanalen och kloak inne ut på en punkt. Småningom ägget trycks ut genom ventilen och helst landar intakt på marken. Många kycklingar släppa ut ett hörbart skrocka vid denna punkt, men utsedda ägg lager sällan uppvisar någon annan moderns oro. Dessa höns lägger ägg var 24 till 36 timmar på höjden av sin produktiva år, så de enskilda äggen sällan drar till sig deras uppmärksamhet.

När en kyckling innehåller ett visst antal ägg, kan det sluta producera fler ägg och gå in i en "grubblande" stadiet, en modern fas, där mamma kommer sitta på hennes äggen tills de kläcks. För att förhindra att ägg lager från grubblande, nyligen lade ägg måste avlägsnas dagligen. Höns värpa så länge de tror att de behöver mer för att bilda en riktig kull. Ägget om processen fortsätter även en tupp ger tillräckligt med spermier för befruktning. En kyckling kan inte avgöra om ett enskilt ägg har framgångsrikt befruktade eller inte.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.