Hur kan jag sköta min Hermit Crab?

Det viktigaste att komma ihåg när man vårdar en markbunden eremitkräfta är att en hälsosam krabba är en lycklig krabba. Ordentligt hand om din eremitkräfta kan resultera i upp till tjugo år av trevlig människa-krabba sällskap. Ett sällskapsdjur eremitkräfta kräver mycket lite underhåll, men vad det kräver är mycket viktigt. Det första du ska göra för att vårda en eremitkräfta är att upprätta en lämplig livsmiljö. Den lilla tråd eller plast burar tillhandahålls på gångvägarna eller djuraffärer är otillräckliga för en eremitkräfta. Eremitkräftor behöver mycket utrymme för att klättra och röra sig, eftersom de reser mycket i naturen. Eftersom eremitkräftor är ivrig klättrare, kontrollerar du habitat har ett lock för att förhindra rymningar. Ett glas akvarium på minst tio liter är tillräckligt.

substratet, eller materialet på botten av livsmiljön, bör bestå av sand. Du kan använda spela sand, som finns på lager hemma förbättring. Ännu bättre är sand köps från en djuraffär som innehåller extra kalcium. Var noga med att ange föremål för ditt eremitkräfta att klättra på, t. ex. drift trä, sten, eller en liten bit hönsnät. Det är också viktigt att erbjuda ett stort urval av tomma skal. Skalen skall vara större än den du eremitkräfta redan är i. Var noga med att kontrollera att öppna skalet snarare än storleken på hela skal. Tankar som verkar vara större kan ha en mindre öppning än din krabba aktuella urvalet. Det är roligt att titta på dina eremitkräfta prova olika tankar letar efter den perfekta passformen! Namnet eremitkräfta är lite av en missvisande. Eremitkräftor är faktiskt mycket social och naturligt reser i stora grupper. Det är bäst att ha minst två, men så länge du har plats-ju mer desto bättre!

A pet eremitkräfta kräver en hög luftfuktighet nivå för att andas. De livsmiljöer bör misted med vatten dagligen för att behålla fukt, särskilt i luftkonditionerade och uppvärmda bostäder. Placera en luftfuktare nära eremitkräfta buren är en bra idé också. Det är också bra att hålla en våt naturlig hav svamp i livsmiljön. I luftkonditionerade rum, ska du lämna en värme rock också.

eremitkräftor också kräva färskt dricksvatten. Ge din eremitkräfta med en grund behållare med vatten som innehåller grus eller stenar för att förhindra krabba från att drunkna. Regelbundna kök skålar är bra att använda som dricksvatten, men sällskapsdjur tillförsel butiker brukar bära vatten skålar av berg som ger estetiska intresse för terrariet för både dig och eremitkräfta. I naturen eremitkräftor är rengöringsmedel, så mata din eremitkräfta en mängd olika livsmedel kommer att hålla det friska. Kex, grönsaker och frukter är lämpliga livsmedel. Du kan också köpa speciellt formulerad eremitkräfta mat på en djuraffär för att garantera att din eremitkräfta blir en balanserad kost. Det är mycket viktigt att förse konsumenter med mat som innehåller mycket kalcium. Din eremitkräfta kan njuta snacking på äggskal, som uppfyller detta näringsmässigt behov. En kombination av butik, köpte mat och livsmedel som du ger är det bästa sättet att hålla din eremitkräfta frisk. Var noga med att avlägsna överblivet mat för att förhindra mögel och buggar. En hälsosam eremitkräfta kommer att växa större och måste frigöra sig från sitt exoskelett av RUGGNING ungefär var sjätte månad. Många människor tror att deras eremitkräfta är död när det helt enkelt är RUGGNING och avyttra krabba medan det fortfarande lever. En eremitkräfta vanligtvis begrava sig i sanden eller gömma sig under ett objekt i dagar eller veckor när den börjar molt. Den måste lämna sitt skal till molt, och vid den tidpunkten kommer det inte röra sig och kan förefalla vara död. Du kan berätta mycket lätt om din eremitkräfta är RUGGNING eller död genom att lukta på. En till synes livlös eremitkräfta som RUGGNING kommer inte att ha en offensiv lukt.

Det är viktigt att inte vidröra eller hantera en RUGGNING krabba. Gör det kan vara livshotande för krabba, eftersom det tar ett tag för nya exoskelett att hårdna. Det är också avgörande inte att ta bort hud som är byggnad, eftersom krabban måste äta det att återta kalcium förlorade genom RUGGNING. Kalcium är som orsakar exoskelett blir hård. Det bästa tillvägagångssättet är att lämna din eremitkräfta bara tills du ser att det har blivit aktiv igen. Du kommer också kunna märka skillnaden i färg mellan härdat och härdat hud.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.