Hur kan jag hjälpa till i en naturkatastrof?

Många vill erbjuda hjälp i en naturkatastrof, antingen genom att donera pengar, transportera varor, ge blod, eller volontärarbete att gå in i drabbade områden och erbjuda fysisk assistans. Tyvärr finns det tillfällen när välmenande människor i vägen mer än de hjälper i en naturkatastrof. FEMA (Federal Emergency Management Agency), har National Guard och några välgörenhetsorganisationer utbildade arbetstagare att gå i katastrofområden för att utföra sjöräddning samt stöd till efterlevande. En otränad person kan i slutändan bli en annan person i behov av räddning. Om du väljer att volontär under en naturkatastrof, kan du samordna med utbildad respondenterna så att din hjälp kan utnyttjas effektivt. Du kanske kan erbjuda transport till efterlevande som inte är allvarligt skadad, eller du kanske kan bidra med förnödenheter, men du ska aldrig ta på dig själv att avgöra vad som behöver göras.

Giving donationer är ofta det bästa sättet att bidra till en naturkatastrof. Hjälpinsatser kostar enorma summor pengar för att befrielse team att göra sitt jobb och ge förnödenheter till offren. Se bara till att din donation går till en ansedd organisation, en som tillbringar den största andelen av sina donationer på direkt stöd till offren för naturkatastrofen i stället för att använda pengarna till andra program och utgifter. Som regel undviker välgörenhetsorganisationer som inte kommer att avslöja fördelningen av hur varje dollar som spenderas. Undvik också de som spenderar mer än 20% av pengar som tagits emot på "administrativa" eller andra kostnader. Om du vill kolla olika välgörenhetsorganisationer, ett bra ställe att börja är Better Business Bureau. I samband med BBB, det finns även webbplatser som erbjuder recensioner av olika välgörenhetsorganisationer, tillsammans med deras journaler och vanor utgifter. Efter en naturkatastrof, bedrägliga "välgörenhetsorganisationer" visar ofta upp försöken att samla in pengar. Sök efter en välkänd, väl respekterat namn, eller göra en del efterforskningar innan du ger. När du bestämmer dig för en välgörenhetsorganisation, även undersöka huruvida organisationen har en särskild fond som reserverats för viss lättnad ansträngning du vill att din donation tillämpas. Många välgörenhetsorganisationer helt enkelt lägga donationer till deras allmänna fond eller andra projekt om du inte särskilt anges där du vill att pengarna ska gå. Om du ska donera för att hjälpa till under en naturkatastrof, se till att det är där dina pengar går. Om du hellre vill donera mat, kläder eller andra varor, se till att sådana försändelser skickas till rätt plats . Staging areas, de platser som du ser på TV, saknar ofta tid, utrymme eller personal för att hantera dessa typer av donationer. De är upptagen med att försöka rädda människor som har varit instängda eller skadats under naturkatastrofen. Se till att produkterna skickas till lämpliga platser där de kan effektivt sorteras och delas ut till de behövande.

Många skolor, kyrkor och centers gemenskapen genomföra mat och kläder och kör under en naturkatastrof. Dessa enheter är bäst lämpade att hantera sådana donationer. Det är också en bra idé att lära sig vilka objekt som mest behövs innan donera.

vet bara att alla ansträngningar du gör för att hjälpa till, oavsett hur stor eller hur små, kommer att uppskattas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.