Hur kan jag hjälpa till att rädda valar?

Under den 17: e genom 20th centuries, jagades valar på nära utrotning för kommersiell vinning. Storskaliga rörelser i slutet 20th century ledde till ett moratorium för de flesta valjakt. In the 21st Century, förnyat intresse för kommersiell jakt och miljöförändringar från föroreningar och förändringar klimat igen hota valpopulationer. Om du är intresserad av att hjälpa till att rädda valarna, finns det flera saker du kan göra. Det mest underhållande sätt att låna ut en hand till valarter är att stödja Valskådning industrier. Dessa grupper, som tar ofta båtturer ut till gemensamma val platser, ofta betona vikten av att bevara. Vissa experter menar att det bästa sättet att bevisa för myndigheter att valar är värda mer levande än död är att stödja industrier som är beroende av levande valar.

Var försiktig dock, för att ta valskådning resor med välrenommerade företag. Experter menar att båtar ska hålla ett säkert avstånd från djuren och att undvika att orsaka dem onödig stress. Var noga med att fråga företaget om lokala regler och sin politik om man närmar sig valar. Utgå inte ifrån att dessa regler hindrar dig från att få nära till valarna, några valar verkar som båtar, och många vandrar upp till valskådning kryssningsfartyg av sig själva. Ett annat sätt att hjälpa till att rädda valarna är att donera pengar eller frivilliga tid till en ansedd whale-skydd organisation. Dessa organisationer är dedikerade till att upprätthålla den internationella valfångstkommissionen kommitténs förbud mot valjakt, och driva igenom regeringens lagstiftning till skydd för djur och deras livsmiljöer. Många har broschyr och kampanjer post som ständigt söker frivillig hjälp. Ett bra sätt att hjälpa till att rädda valarna är att bidra till forskning kring dem. Ju mer vi förstår om livscykler och beteende av valar, desto bättre kan vi hjälpa till att bedöma sina behov. Många organisationer, som Greenpeace, att erbjuda möjligheter till arbete ombord på fartyg forskning. Var medveten om att detta är viktigt och svårt arbete och inte en turistattraktion. Om du har sjöfartskunskaperna, är detta ett utmärkt tillfälle som kommer att hjälpa till att rädda valar.

Kanske det största man kan göra för att rädda valarna är att få barnen delaktiga i processen. Att se till att nästa generation är intresserade av att skydda valarter är avgörande för den fortsatta överlevnaden av djuren. Många whale organisationer har skapat produkter och idéer för att få barnen delaktiga i kampen för att rädda valar. Ett sätt att få barnen intresserade av valarna genom att hjälpa dem fatta ett val genom en ansedd bevarande grupp. Adopt-a-whale paket inbegriper ofta bilder av val, regelbundna nyhetsbrev, information om bevarande och ibland även en mjukis. De gör bra födelsedag gåvor, och börjar på runt $ 20 US dollar (USD). Genom att hjälpa ett barn känner personligen ansluten till en val eller valarter, kan du skapa ett nytt val supporter samtidigt donera till bevarande insatser.

En av de största hoten mot valpopulationer dag är ökningen av mänskliga föroreningar. Vissa whale slaktkroppar nu så förorenade med kemikalier de anses giftigt avfall. Förhöjda nivåer av toxicitet har samband med sjunkande födelsetal och en minskande befolkning bland valar. För att rädda valarna i vardagen, köpa biologiskt nedbrytbara produkter som inte skadar miljön, och stödja deras ansträngningar återvinning för att hålla skadliga material som plast tränger in i vatten. Genom att stödja företag som producerar ekologiskt säkra produkter, är du informerar kommersiella marknader som dessa poster är värda sin tid att producera.

Det finns många sätt, stora och små, för att hjälpa till att rädda valar. Du behöver inte pengar eller en examen i marinbiologi för att göra en verklig skillnad i skydd av utrotningshotade arter. Genom att göra små, vardagliga val eller med utbildning av vänner och ungdomar om den fantastiska kvaliteter av valar, kan du hjälpa verkligen att skydda dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.