Hur kan jag förbereda mig för att anta en katt?

Om du planerar att anta en katt, finns det flera förberedande åtgärder som kan hjälpa katten smidigt övergången från ett tak till hem. Man bör utarbeta en lista med frågor att ställa till skydd om katten, och vara beredd att spendera lite tid inspektera flera katter och vindskydd. Också gör ditt hem pet-säkert är ett viktigt steg som kan minimera skadan för katten som anpassar sig till sitt nya hem.

Alltid komma med en lista på frågor att ställa till skydd om katten och skyddsrummet politik. Till exempel kanske du vill veta, innan du antar en katt vilken typ av hälso-tester, kontroller, rutiner och vaccinationer har givits till djur. Du kanske också vill fråga om kattens personlighet och varför det är på Kvinnojouren. Till exempel några övergivna katter och kattungar gå till skyddsrum och visa tydliga tecken på att ha vild, vilket betyder att de inte kommer att vara så vänliga människor.

Shelter arbetstagare kan ha iakttagit katten interaktion med andra djur, och kan ge dig information om kattens personlighet. Om du redan har husdjur, särskilt hundar, kan det vara bra att känna till kattens reaktion till en hund. Medan de flesta kattungar tenderar att acceptera en hund i hemmet, många katter har en oövervinnlig rädsla (eller förakt) av hundar. Du kommer också att vilja be skydd om politik för återvändande bör djur blir sjuka inom några dagar eller veckor efter att du antar en katt. Ibland kan en kvinnojour kommer tillåta en att anta en katt på försök. Detta gör att en gång för att fatta ett slutligt beslut om huruvida katten är ett bra passar i ditt hem.

Nära inspektera katter och kattungar efter tecken på god hälsa. Exempel fläckar av saknade päls kan tyda ringorm. Diarré under svansen får föreslå tarm eller parasitsjukdomar frågor. Kattens ögon och näsa bör vara klara av slem. Om skydd inte medicinskt inspektera djuret bör ditt första stopp efter antagandet att katten ska ha det kontrolleras av en veterinär.

Ta även en titt runt skydd innan du antar en katt. Det ska vara rena, och djuren ska visas frisk och rättvist innehåll. Vissa djur är tydligen inte alltför glad över att vara inlåsta i små burar. Men när katten hyrs ut av en bur, kan man få en bra känsla om sin personlighet genom att tillbringa lite tid att leka med det. En del vindskydd också kräva att en 24-timmars vänta innan man kan anta en katt. Så tänka på att du kanske inte kan ta katten hem direkt när du gör ditt val. Också vara beredd att underteckna ett kontrakt som är villiga att spay eller neutral katten, och att betala en deposition som återbetalas när du uppfyller spay /neutral kontraktet.

Ready ditt hem genom att befria det av växter giftiga för husdjur. Också köpa en ny ren matskål och vattenskål. Du kanske också vill köpa en liten katt säng för att öka kattens komfort, och köpa en kattlådan. Inspektera hem för lösa trådar, snören, hängande sladdar från gardiner, och något som kan hota djuret. Var beredd att hålla den antagna katten inomhus under minst två till tre veckor eller köras bort.

När ditt hem är klar, och du är redo att anta en katt, se till att du är redo för det engagemang att ta hand om ett djur. Katter kan leva i upp till 20 år, och de kommer att kräva övervakning och stöd, liksom sjukvård, hela livet. Var säker på att du kan göra denna typ av engagemang för djuret före väljer att anta en katt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.