Hur fungerar en översvämning Happen?

händelsen känd som en översvämning kan vara särskilt farligt på grund av sin plötsliga bildning och potential för omfattande förstörelse. TV-meteorologer rutinmässigt sänder varningar översvämning längs med svår åska och tornado varningar. Städer belägna längs floder eller under dammar är särskilt sårbara om den mängd vatten som genereras vid en översvämning överväldigar skyddsbarriärer.

Men vad som orsakar en översvämning inträffar? Det finns ett antal faktorer, vissa fysiska och några människor, som kan avgöra om en storm system kommer att innebära en översvämning eller bara en stor mängd regn. En faktor är vilken typ av stormen cellen. En snabb squall line av åska, till exempel kan gå igenom ett område så snabbt att det regn absorberas av marken eller avloppssystem och inte säkerhetskopiera. En långsam oberoende storm system, å andra sidan kan dumpa inches regn på ett litet område och leda till risk för en översvämning. En kort, får intensiv downburst vara att föredra framför en lång, långsam regn händelse.

antar att det finns en långsam storm systemet dumpning flera inches regn på området, är nästa faktor i en översvämning marken absorption. Om marken är frusen eller täckt med is, kommer regnvatten inte kan absorberas naturligt och kommer att fortsätta att försöka sänka marken. Detsamma gäller för stadsområden med stora mängder betong och asfalt. När det regnar är blockerad från marken genom asfalt, det kommer att strömma till avloppssystem och naturliga tråg. Om dessa dräneringssystem eller tråg bli överväldigad, kan resultatet bli en översvämning.

Floder och vattendrag har också en naturlig mättnad nivå, och om tillräckligt regn faller under en kort tid, vattnet kommer att flöda i ett område som kallas översvämningsområden. Om levee eller damm skulle misslyckas under en kraftig storm skulle en destruktiv översvämning släppas loss på allt och alla som lever under den. En översvämning av denna magnitud kallas ofta 100 år eller 500 år översvämning, främst på grund av förstörelse på denna nivå bör endast förväntas inträffa en gång på 100 eller 500 år. Detta betyder inte att en andra översvämning med samma effekt inte kommer att ske nästa år, dock.

Kort sagt, en översvämning inträffar när mängden av regn under en storm överväldigar naturliga och av människan skapad dränering och system absorption och fortsätter att kraftigt genom ett låglänt område. En översvämning kan inträffa när som helst, så meteorologer ofta uppmanar folk att vara borta från gatorna i flera timmar efter en intensiv, långsamtgående storm. Avrinning från storm system längre uppströms inte kan nå ett område för ett par timmar, vilket innebär att risken för en översvämning fortfarande existerar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.