Hur blir jag av tusenfotingar?

tusenfotingar ofta ovälkomna gäster i sitt hem. Den mest sannolika arterna förekommer inomhus är Scutigera coleoptrata, och detta hus tusenfoting kan fullborda sin livscykel inomhus, inklusive avel. Vissa personer beskriver dessa buggar som gynnsamt, eftersom de äter insekter, bland annat spindlar, kackerlackor, termiter, och flugor. De flesta människor tycker att de är läskigt att titta på och vill hitta det lämpligaste sättet att bli av med dem.

För att bli av tusenfotingar, ta bort allt skräp från hela ditt hem. Om du har trä eller pålar löv att sitta nära ditt hem, flytta undan dem för att ta bort svalna skyddande fläckar som tusenfotingar kan välja att gömma sig i under dagen. Likaså är det klokt att flytta soptunnor bort från sidan av ditt hem. Nästa, täta sprickor eller hål genom vilka dessa critters kan krypa, vilket gör det svårare för dem att invadera ditt hem i första hand. När du har tagit bort gömställen runt utsidan av hem, är det dags att gå in och bli av tusenfotingar som redan invaderat. Normalt tusenfotingar bosätta sig i badrum och källare, eftersom de behöver en fuktig plats att bo. Placera avfuktare i dessa fuktiga platser för att bli av tusenfotingar. Det är också bra att köra luftkonditioneringsanläggningar och strö bakpulver när du dammsuger mattor, som kan bidra till att avlägsna överskott fukt ur luften. Om miljön är torr nog kommer tusenfotingar dö utan någon extra ansträngning för husägare sida.

Spray insektsmedel som innehåller permetrin är användbara när du vill bli av tusenfotingar. De flesta spraya insektsmedel, inklusive de märkta för myror och kackerlackor kan göra jobbet. Men om du råkar se en när man är obeväpnad med insektsmedel, kan du squash bara den under skon, slå den med en tung bok, eller fånga den i en burk och släppa den utanför ditt hem.

För dem som oroar besprutning insekticider, det är mindre giftiga sätt att bli av tusenfotingar. Klibbiga fällor som vanligtvis används för myror och kackerlackor fungerar lika bra för tusenfotingar. Lägg dem runt väggar, dörrar och fönster. Tusenfotingar kommer att fastna i fällor och dö av svält. Denna typ av fällor kan ge ett mervärde, så att du kan fånga upp andra buggar och se vad bytet gör ditt hem så attraktiv för dessa skadedjur.

Borsyra och kiselgur är naturliga bekämpningsmedel som kan användas för att bli av tusenfotingar. Dessa pulver insekticider kan bevattnas i hörn och kanter våningar samt nära sprickor som du kan ha svårt tätning. När en tusenfoting kryper över något av dessa pulver ämnen, kommer små repor form på kroppen, vilket ledde till torka och dö. Kom dock ihåg att även om dessa ämnen räknas som icke-giftiga, de kan irritera slemhinnor och lungor. Som sådan är det bäst att bära skyddsmask under ansökan och tvätta händerna när du är klar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.