Hur blir jag av fruktflugor?

Bananflugor är dessa små flugor du ofta hitta svävar över din fruktskål eller runt diskbänk avlopp. Även om de inte bita eller på annat sätt skada människor, de är ganska grov, eftersom de gör fluglarver. Att bli av med dem kan vara förvånansvärt svårt eftersom de är så små. Men med lite ansträngning kan du bli fri från dem på nolltid. att bli av med bananflugor, gör din första steget att bli av med vad som lockar dem: mat som de kan rasen. Täck ditt fruktskål eller förvara frukt i kylskåpet. Sopa upp alla smulor och torka av alla diskar som kan ha mat rester på dem. Rensa avtappning av alla livsmedel, och se till att din papperskorg har ett lock. Kassera övermogen frukt, särskilt bananer, eftersom de är en bananfluga dröm.

Rengör noga för att bli av fruktflugor. Torka upp spill direkt, och tvätta dishrags och handdukar maträtt ofta. Undvik att lämna smutstvätt runt när du har ett angrepp fruktflugor. Aldrig lägga sopor av något slag i ditt returpapper korgar. Rengör tätningar av ditt kylskåp och under och runt din spis och diskmaskin. När du har sanerats och gjorde ditt hem ogästvänliga till bananflugor, är det dags att bli av med fruktflugor som redan invaderat. Besprutning är din bästa insats, eftersom du förmodligen sluta spraya dina rätter, mat och matberedning ytor också. Använd i stället en fälla för att bli av med fruktflugor. En fälla som kan hjälpa dig att bli av med fruktflugor innebär en skål, plastfolie, och balsamvinäger. Sätt en bit utan skinn med frukt i skål med ättika, att se frukten är gammal nog att det börjar ruttna eller är åtminstone på väg att göra det. Täck skålen väl med plastfolie, och inte lämna några veck. Använd sedan en gaffel att sticka små hål i plasten. Om hålen är tillräckligt små, kommer flugorna komma in, men de kommer inte att kunna manövrera ut igen.

Du kan också använda en flaska fälla att bli av med fruktflugor. Börja med en stor, plast soda flaska. Häll i lite vinäger, en kanal kan hjälpa, tills den nedre tum (2,54 cm) eller så är täckt. Sedan lägga ett par droppar diskmedel flytande i ättika. När din lilla skadedjur försöka landa, kommer de att fastna i vätskan. Andra kommer helt enkelt att hamna i flaskan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.