Har två huvuden Snakes verkligen existerar?

Two-headed ormar finns, men de är sällsynta. Two-headed ormar är faktiskt Siamesiska tvillingar, eller ibland en helt bildade individ med en parasitisk tvilling som bara består av ett huvud. Även två huvuden ormar är en sällsynthet, de är vanligare än andra djur med två huvuden och ibland till försäljning på djurparker eller på resor djur sidan visar. Vissa museer har bevarat exemplar av två huvuden ormar.

Two-headed ormar inte har en lång livslängd, i synnerhet i det vilda. Varje chef har en hjärna och, oftast, en viss kontroll över den delade kroppen, och de två inte kan kommunicera med varandra. Rörligheten är därför svårt, eftersom varje chef kan försöka att resa i en annan riktning, och i värsta fall får huvuden slåss eller försöka att äta varandra.

Några tudelat ormar har en mage, medan andra har en mage för varje huvud. I en två-headed orm med separata magar, en av cheferna kan dö om man rutinmässigt förlorar slagsmål över mat. Även om det bara finns en mage, två huvuden ormar kanske inte kan fånga byten om cheferna konkurrerar om maten.

Trots dessa svårigheter, tudelat ormar har varit kända för att leva upp till 20 år i fångenskap. Thelma och Louise, en två-headed orm som levde i San Diego Zoo i Kalifornien, hade 15 avkommor under sin livstid. Forskare har teori var att de inavel av ormar för djurparker och husdjur kan leda till en ökad förekomst av två huvuden ormar, men detta är mycket svårt, om inte omöjligt, att kontrollera, eftersom det skulle innebära att få en uppfattning om hur ofta två huvuden ormar är födda i det vilda. Det faktum att de inte skulle leva särskilt länge gör uppgiften ännu mer skrämmande.

Under 2000, en två-headed orm heter Vi gjorde ett bud på $ 150. 000 $ (USD) på eBay, men platsens politik mot auktionen av levande djur hindrat försäljningen. I stället antog Nutra Pharma Corporation ormen 2006 till stöd i sin studie av den farmakologiska fördelar Ormgift.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.