Har Lightning resa upp eller ner?

Detta är något av en kuggfråga-tekniskt blixtnedslag gör både och. Låt oss ta en titt på den process genom vilken blixt är känt att bildas. Blixtnedslag beror på en skillnad i kostnad mellan en storm moln och marken.

första basen av ett moln skickar ner en liten elektrisk urladdning, en så kallad klev ledare . Det ner till marken i steg, vardera ca 50 yards (cirka 46 meter) i längd. Denna process är extremt snabb och omöjliga att se med blotta ögat. Varje steg är mindre än en miljondels sekund lång. Intervallet mellan stegen funkar ungefär femtio-miljondelar av en sekund. Denna process kan bara observeras med hjälp av extremt snabb exponering kameror. Det gick ledaren allmänhet går på ungefär 75 miles per sekund (120 km /s) mot marken. En typisk resa längd är 20 millisekunder. Atomer passera längs elektriska laddningen mycket snabbare än ljud vibrationer. Det gick ledare bär ton negativ laddning. Eftersom det närmar sig marken, leder det enorma mängder av positiv laddning i jorden, särskilt på tips av höga objekt. Eftersom motsatser lockar, den stegade ledaren och negativ laddning på marken når mot varandra och snabbt svara. Vägen från orosmoln till ytan är klar och "dammluckorna är öppna", så att säga. Eftersom moln är fylld med negativ laddning, har det mycket ström för att erbjuda den nyinrättade Ansvarsfrihet väg. Denna avgift går snabbt från att vara fördelade över hela molnet att koncentreras till den punkt där klev ledaren först bort från moln, i marken eller en förhöjd objekt. Denna ansvarsfrihet kallas tillbaka stroke , och är vad vi tänker på när vi hör ordet "blixt".

Avkastningen stroke tar cirka 100 miljondelar av en sekund för att nå grund. Den enorma blixten genererade räcker med att lämna en Afterimage i våra ögon sekunder åt gången, vilket ger oss illusionen av att en blixt är längre än den verkligen är. I verkligheten kan våra ögon inte lösa något av de berörda stegen. Vi ser bara slutprodukten-en blixt.

Så för att besvara den ursprungliga frågan-ställa grovt, inte blixten går från moln till mark-om man betänker Endast avkastningen stroke. Hela processen börjar i moln, går till marken, sedan går tillbaka till molnet, sedan går från hela moln till marken. That's how blixt fungerar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.