Har Biodegradable Blöjor Exist?

Många föräldrar som är bekymrade över miljön är nyfikna Diapering alternativ. Förutom de rent engångsblöjor som dominerar marknaden, kan föräldrarna använda återanvändbara tygblöjor eller biologiskt nedbrytbara blöjor, som syftar till att bryta ner snabbt efter att de bortskaffas. Ett stort antal företag som tillverkar biologiskt nedbrytbara blöjor för barn från spädbarnstiden till toddlerhood, och de är lätt tillgängliga i de flesta delar av världen. Om din lokala butikerna för inga biologiskt nedbrytbara blöjor, kan du hitta en återförsäljare via en sökmotor, eller överväga lobbying din butik för att börja lagra dem.

Rent engångsblöjor är vanligtvis miljömässigt slöseri. De inte innehåller återvunnet material, men de innehåller kemikalier och polymerer som tar lång tid att bryta ner i en deponi. Trots att de är bekväma, de är inte särskilt miljövänlig, och ett barn kommer att använda tusentals av dem innan de lära sig att använda en toalett. Föräldrar som vill ha bekvämligheten med en disponibel blöja på ett mer hälsosamt alternativ skulle kunna överväga nedbrytbara blöjor. Ett biologiskt nedbrytbara blöjor är lika effektiv som en traditionell. Dock använder det material som är utformade för att bryta ner snabbt i rätt miljö, och är dessutom ofta gjorts utan kemikalier och från postconsumer material. Många kommer i form av ett tvättbart tyg yttre lagret med vändskär att nafsa i: alla är utformade för att vara bekväm, miljövänlig och enkel att använda. Men bara använda biologiskt nedbrytbara blöjor löser inte problemet vad man skall göra med dem i slutet.

Throwing nedbrytbara blöjor bort skickar dem till deponi, precis som vanliga engångsmaterial, och de tar längre tid att bryta ner i deponi än de normalt skulle. Av denna anledning har många företag utvecklat Flushable nedbrytbara blöjor, eller rekommendera kompostering eller vermicomposting sina produkter för att bryta ner dem snabbt. Den resulterande kompost bör inte användas på växter som odlas för mat, men lämpar sig för blommor och andra dekorativa växter. I vissa områden där kommersiella sophämtningsavgift omfattar kompostering, kan du kanske göra sig av biologiskt nedbrytbara blöjor i komposten, men du bör kontrollera med soporna inkassobyrå först.

tygblöjor bör också beaktas: vissa föräldrar använda biologiskt nedbrytbara blöjor när de reser, och ettor tyg hemma. Tygblöjor konsumerar resurser som vatten för att tvätta, men betraktas fortfarande som ett bättre miljöval än traditionella engångsmaterial eller biologiskt nedbrytbara blöjor. Genom att använda oblekt tygblöjor och allergiframkallande rengöringsmedel kan du minska även kemikalier som ditt lilla barnet utsätts för, och hålla hans eller hennes hud friskare och mindre irriterad. När tygblöjor är inte ett alternativ, biologiskt nedbrytbara av dessa är ett bra andrahandsval.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.