Gör köttätande växter verkligen existerar?

Köttätande växter finns, och de flesta av dem är insektsätare, vilket betyder att de fångar och förtär buggar genom olika mekanismer. Med tiden verkar dessa anläggningar har utvecklats en matsmältningen, tillsammans med fotosyntesen, för att på lämpligt sätt lösa växtens näringsbehov. Köttätande växter är av flera olika typer och grupperas ofta av de medel genom vilka de fällan.

Flugtrumpetväxter skapa vad som kallas fallgrop fällor. De flesta tror att dessa anläggningar helt enkelt ha utvecklats från växter med platta blad. Intet ont anande insekter kan komma in i början av bladen, ofta rullade eller trumpet som i form och snabbt faller till botten, där växten utsöndrar enzymer som proteas och phosphotase . En insekt på botten av den fallgropen är fångade, och snabbt blir offer för Köttätande växter. Man skulle kunna tro att allt kött äter växter är tropisk, liksom Venus Flytrap. Men det finns faktiskt en del arter av Flugtrumpetväxter som använder fällor i Kalifornien och Florida. Även kanadensare har hittat den nordliga Pitcher växer i det vilda. En annan vanlig metod för att fånga insekter anställda Köttätande växter är utsöndrar en klibbig substans som gör att insekten orörliga. Dessa är normalt kallas flugpapper fällor. Många av flugpapper fälla plantorna från växer sileshår familjen. En insekt som landar på flugpapper fälla Köttätande växter utlöser kemikalier som orsakar anläggningen att snabbt växa och vika upp för att förhindra att insekten från att fly. När blad har rullat, är den fångade insekten rötas genom enzymet sekretion.

Venus Flytrap är en Rundsileshår, men använder ett kick fälla mekanism. Tiny hårstrån längs ytan av dessa Köttätande växter kvittas när en insekt landar på anläggningen, i egenskap av ett larm. När "inbrottslarm" är avstängt av en olycklig insekt, stängs Flytrap snabbt upp och täta inom några sekunder, Mindre vanliga fällor Finansieringen blåsan fälla, som utsöndrar vatten, bildar ett vakuum -liknande effekt för insekter. Dessa återfinns ofta nära vatten. Den Lobster Pot Köttätande växter är också ganska sällsynt. Plantorna kan ha en korkskruv form som den Genlisea, vilket gör anländer till fabriken lätt, men spännande det ganska förvirrande för insekten. Huvudsak insekten flyttas ner spiralerna tills de når en smälta område av anläggningen.

Mycket har gjorts fictionally av Köttätande växter faktiskt äta däggdjur, men de flesta konton, precis som i pjäsen Little Shop of Horrors är överdrift. Däremot har enstaka däggdjur varit offer för Köttätande växter. Detta inträffade i Frankrike år 2005 på en botanisk trädgård i Lyon.

hittades en fallgrop fälla anläggning ha en delvis smält mus inuti. Anläggningen uppmärksammades av botaniker efter personer som besöker trädgården började kommentera de hemska lukten utsläpp från det område där dessa växter från Filippinerna var utställningsmonter. Denna upptäckt har lett till större intresse för huruvida vissa anläggningar inte lita på däggdjur samt insekter, för livsmedel källor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.