Är det sant att vissa katter Like Water?

Det är faktiskt sant att vissa katter gillar vatten, även om din katt kan ha en avvikande åsikt. Enskilda tamkatter kan ta en lysande till vatten, och flera kattraser är faktiskt känd för att njuta av vatten. Bland de stora katterna, många arter som tigrar också njuta av vatten, ibland aktivt leker med den och använda den för att svalka dig i varmt väder.

House katter inte njuta av vatten som en allmän regel för en rad olika skäl. Många kattraser har rockar som fälla vatten, så blir våt förstör möjligheten för katten att hålla sig varm i kallt väder. Katter inte heller som att plaska med vatten runt ansiktet, eftersom vatten kan skada deras känsliga öron och möjligen orsaka en infektion också. Men vissa inhemska kattraser som den Bengalen och den turkiska Van är kända för att tycka vatten, och de kommer att spela med den och ibland till och med simma. Det är möjligt att dessa katter som vatten på grund av de områden där de utvecklats, där de kan ha varit tvungna att simma för att hitta föda.

Bland de större katt arter, tycks det finnas en tydlig uppdelning mellan katter liksom vatten och katter som inte gör det. Som en allmän regel, katter som utvecklats för att leva i kallare klimat inte tycker om vatten, eftersom det stör deras tjocka lager av isolerande päls. Katter som tigrar, leoparder och lejon gillar vatten eftersom de används för varma miljöer där en simtur kan vara en önskvärd väg att svalna.

Biologer har sett tigrar simma i varmt väder, och några fångenskap stora katter med tillgång till djupt vatten att simma i det. Flera katt arter har också anpassad kompetens som ger dem möjlighet att fiska, vilket tyder på att de tillbringar en hel del tid i vattnet. Många stora katter som vatten i både stationära och dynamisk form, njuta av vattenfall och dammar med lika smak. När huskatter som vatten, är det ofta en källa till diskussion, på grund av den populära missuppfattningen att katter hatar vatten . I själva verket kommer de flesta katter uppvisar åtminstone mild nyfikenhet kring vatten, särskilt när de införs för den som kattungar och när de inte tvingas till tvättställ, badkar och duschar. Om du har ett badkar och en katt, kanske du har märkt att katten kommer att spela med stillastående vatten i badkaret samtidigt som folk badar, till exempel, och många katter som rinnande kranar.

Vissa katter gillar vatten till en helt ny nivå, i Peru, en katt namn Nicolosa tog att surfa under 2008, att locka en stor offentlig kommentar. Enligt katten surfande instruktör började hon surfa frivilligt, och hon föredrar att rida på framsidan av surfbräda, medan en människa navigator tar hand om det tråkiga detaljer som paddlar ut och fånga vågor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.