Är chilenska Sea Bass utrotningshotade?

Det korta svaret på den frågan är nej, men den verkliga historien är lite mer komplicerat. Även chilenska Sea Bass inte uppfyller gällande normer för notering som en utrotningshotad art, är hälsan för fisket efter denna populär matfisk ifrågasättas. Som ett resultat av många organisation som främjar ett hållbart fiske tyder på att människor undviker chilenska Sea Bass till förmån för till förmån för annan vitfisk såsom hälleflundra, Sill, barramundi eller Pacific hälleflundra. Väl publicerat gäller chilenska Sea Bass har också pekat på den större frågan om bevarande av fisket och havet hälsa. innan du startar en diskussion om hur hotade denna fisk verkligen är, kan det hjälpa att veta vad en chilensk Sea Bass, eftersom denna fisk inte är en bas eller en bördig från Chile. Det korrekta namnet för chilenska Sea Bass är Dissostichus eleginoides , och den mer korrekta gemensamma namnet är tandnoting eller tandnoting. Fisken föredrar de djupa vattnen i södra Stilla havet, och medan de finns utanför kusten i Chile, men låg på en punkt utbrett i andra delar av havet också.

Flera saker tas chilenska Sea Bass riskerar utfiskning. Den första är att fisken mycket långsamt mogna, och de tenderar att aggregera medan leka, vilket gör dem lätt byte för trålare. Studier på fisk har visat en stadig nedgång i befolkningen, vilket indikerar att popularitet chilenska Sea Bass som matfisk har satt för mycket press på befolkningen. Den publicization om situationen för fisken har ironiskt nog också drivit upp graden av tjuvskytte, vilket tryck det fiska ännu mer, eftersom pocherad fisk är inte reglerad eller räknas in i nationella kvoter.

De flesta tillsynsmyndigheter klassificera chilenska Sea Bass som "överfiskade," vilket betyder att det inte är officiellt i fara, men det kan vara på väg på det sättet. Vissa personer har föreslagit att denna fisk har blivit en politisk fråga, och att det inte är listad som ett juridiskt hotad art på grund av påtryckningar från fiskeindustrin. Denna anklagelse är svårt att bevisa, eftersom det är uppenbart att undersökningar av fisk och regleringen av dess befolkning har varit mycket svår att utföra, vilket gör det svårt att juridiskt lista fisken som hotade. p

Konsumenterna uppmanas att överväga alternativa val eftersom det är svårt att avgöra huruvida en enskild fisk har avverkats lagligt. Genom att minska den totala efterfrågan på chilenska Sea Bass, aktivister hoppas att minska överklagandet av tjuvjakt, vilket skulle minska trycket på dessa fiskar och ge dem möjlighet att återhämta sig från sina historiska överfiske. Ett flertal framträdande restauranteurs har gått samman för att kämpa för den chilenska havsabborre, och varna konsumenterna för frågor fiskevårdsområde i allmänhet.

Konsumenter som vill göra mer välgrundade beslut om sin fisk kanske vill slå upp webbplatsen för Marine Stewardship Council. Denna grupp certifierar fisk som skördas på ett hållbart och hälsosamt sätt. Mer information om val av livsmedel finns på Seafood Watch, en organisation som drivs av Monterey Bay Aquarium. Seafood Watch har också en användbar fickformat diagram av fisk val som kan vidtas för att restauranger och dagligvaruhandeln.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.