Vilken är världens mest giftig spindel?

Det finns många rykten och felaktig information om utmanare till världens giftigaste spindel. En ihållande ryktet är att Daddy Long Legs är världens giftigaste spindel, men går ryktet, att dess mun är för liten för att bita människor. Detta är inte sant och har motbevisats av många forskare. Det finns en antydan om att spindeln gift som utsöndras från en pappa långa ben skulle troligen inte göra folk mycket sjuk, även om de blivit injicerade med det. En stor fråga vid fastställandet av världens giftigaste spindel är om giftet utsöndras av Spider faktiskt skulle göra människor sjuka. Det finns gott om giftiga spindlar som är mycket giftiga för sina normala bytesdjur, men skulle inte göra mycket för att de personer de biter. Om du bara hänsyn till världens giftigaste spindel för människor, är att spindel inte, som många tror, den svarta änkan. Svarta änkan biter sällan dödlig. Döden kan inträffa om den person som är lite är allergisk. Oftare människor som är lite av en svart änka drabbas av vissa smärta och sjukdom. för människor, de två farligaste spindlar är brun eremiter och tratt webben spindlar. Brown eremiter finns i ett fåtal områden i Nordamerika, och kanaler duk ligger på den australiska kontinenten i ganska definierade områden. Båda spindlar har ett gift som kan orsaka extrem sjukdom. Om små barn får en bit, kan dödsolycka resultat. Det bör noteras att omedelbar dödsolycka från en spindel bett är extremt sällsynt. Jämfört med det enorma antalet spindel bett från några av världens giftigaste spindlar, dödsfall är ytterst minimal.

dödstal på bett från en annan konkurrent till världens giftigaste spindel, den brasilianska Wandering Spider, hjälpa oss att få sanningen om faran med dessa spindlar. Fatal biter förekom hos mindre än 1% av det totala antalet rapporterade bites. Med tratten Web Spider, personer som behandlas på sjukhus för bett tenderar att kräva antivenin endast omkring 10% av tiden. När många spindlar biter de injicerar lite att inget gift, men detta kan variera från bita bita och spindel för spindel. I många fall, när människor får giftig spindel bett, behöver de några läkarvård men inte får antivenin skott.

De som får en spindel bett från en potentiellt farlig spindel bör iaktta försiktighet. Det är bättre att få medicinsk hjälp, och om möjligt att få den felande spindel behandlande professionella. Det kan vara svårt att identifiera vilka spindlar är faktiskt giftiga och vilka som bara look-a-likes. Det är bättre att vara säker och få ordentlig behandling för att undvika potentiellt farliga eller livshotande komplikationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.