Vilken är den största landlevande däggdjur som någonsin levt?

största landlevande däggdjur som någonsin känt för att ha bott var Indricotherium , även känd som Indricotherium . Djuret kan beskrivas som en stor kullig noshörning med en avlång hals och huvud i förhållande till sin kropp. Indricotherium hade en höjd av 5,5 m (18 fot), över 8 meter (27 fot) lång utan svans, förmågan att höja sitt huvud 7,5 m (25 ft) över marken, och en skalle längd på 1,35 m (4,5 m). I jämförelse den största landlevande däggdjur i dag, den Stäppelefant, har en höjd på endast 3. 5 m (11,5 fot). Den högsta giraffer matcha höjd Indricotherium , men det vägde 5-10 gånger mer-uppskattas till mellan 10 till 20 ton. Som den största landlevande däggdjur som någonsin levat, Indricotherium saknade rovdjur, vilket innebär den största risken för dess existens skulle ha varit otillräckliga mat snarare än levande hot. Med en bulkvara som tar den i klassen vissa medelstora sauropoder skulle behövt konsumera ungefär ett halvt ton växtmaterial per dag att bevara sig själv. Analys av dess bett visar att den betade på blad och kvistar av träd och stora buskar. Skallen var nästan lika stor som en människa. Dess övre bett bestod bara av två stora framtänder, så stora att de ser ut som betar, men doldes av överläppen av djuret under livet.

Indricotherium bodde på den eurasiska subtropiska skogar från mitten oligocen till tidig miocen (cirka 30 till 20 miljoner år sedan). Dess fossil har hittats i Pakistan, Kazakstan, Indien, Mongoliet och Kina. Även idag, många av dessa regioner är stäpper, under oligocen gånger de frodiga subtropiska skogar. Även Världen temperaturer var relativt svalt i jämförelse med mesozoikum hade de ännu inte sjunkit tillräckligt lågt för att konvertera de flesta av Eurasien i gräsmarker, eftersom det är idag.

Innan Indricotherium upptäcktes, den jättelika hade titeln största landlevande däggdjur, framför allt stäppen mammut, som förmodligen närmade Indricotherium i storlek och vikt. Stäppen mammut var världens största landlevande däggdjur vid den tidpunkt då den levde, 600,000-370,000 år sedan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.