Vilka livsmedel som är giftiga för katter och hundar?

människor har blivit mer hälsomedvetna, har så de ägnat mer uppmärksamhet åt hälsa behov lurviga familjemedlemmar. För detta ändamål många djurälskare har blivit medveten om att flertalet kommersiella sällskapsdjur innehålla ohälsosamma ingredienser och har skiftat i stället för att dela kylskåp och skåp. Medan naturgas är färska livsmedel mycket sundare än biprodukter och konserveringsmedel, tänk på att de livsmedel som anges nedan är kända för att vara giftig för katter och hundar på grund av de olika djuren metabolisera dem.

Choklad: Även om många människor är medvetna om att choklad är giftigt för katter och hundar, det är något som ofta kvar på ett bord eller bänk. Hundar får slita i en låda med godis när tillfälle presenterar sig själv. I stora mängder, choklad orsakar koma och död. I mindre mängder, kommer det att orsaka mag-tarm problem, bland annat diarré. Graden av toxicitet beror på vikten av djur och mängden och typen av konsumeras choklad. Halvsöt och bagare choklad, till exempel, innehåller mer teobromin än vanlig choklad, vilket gör dem ännu mer giftigt för djur. Hundar älskar choklad, så låt inte smaka vara ett prov på vad som är hälsosamt. Allt som innehåller kakao eller choklad bör undvikas.

Druvor Russin: Även om det inte klart för forskarna just det som gör druvor och russin giftiga för både katter och hundar, även en relativt små belopp kan skada njurarna. Av denna anledning är det oklokt att mata dessa till ditt husdjur, även om små mängder tolereras. Också undvika att bitar av cookie eller andra livsmedel som innehåller russin.

/vitlök, lök, och Pulver: färsk, kokt eller pulveriserad, vitlök och lök eller kan hittas bland ingredienserna i många färdiglagade rätter, inklusive barnmat. Vitlök och lök kan vara giftiga för katter och hundar eftersom sulfoxider och disulfides finns i dem kan skada röda blodkroppar och leda till anemi. Lök är mer problematisk än vitlök, men båda bör undvikas. Om förbereda en måltid för dig som ska innehålla vitlök eller lök, överväga att utarbeta en sida portion utan dessa ingredienser för ditt djur.

macadamianötter: Macadamianötter är mjuka, ljusa nötter används ofta i kakrecept. De anses giftigt för hundar eftersom de tenderar att orsaka mag rubbar, letargi, kräkningar och darrningar muskel eller stelhet.

Svamp: Olika arter av svampar är giftiga för hundar, och kan leda till chock och död. Effekter kommer att variera beroende på den intagna typ, men undvika att utfodra alla slag. Kugga "backyard svamp" som kan gro på gräsmattan, eftersom dessa är kända för att vara giftig för hundar.

Tomater och tomatplantor: tomater av alla slag är giftiga för katter, liksom delar av tomatplantor. Intag av så lite som ett körsbär tomat kan orsaka allvarliga gastrointestinala besvär.

Chicken Bones : Även om inte giftig, kan kyckling ben fastnar i gommen, halsen och tarmar, och bör undvikas, enligt många veterinärer. Spillror av kyckling ben kan också fastna internt.

Xylitol : Detta är en Sötningsmedel finns i många typer av godis, tuggtabletter vitaminer, sockerfria bakverk, och sockerfria tandkött som Trident ™ och Orbit ™. Så lite som tre gram (t. ex. om fem bitar av gummi) kan döda en 65 £ hund, med mindre hundar falla för bara en eller två pinnar. Inom 15-30 minuter av intaget av xylitol hundens insulinnivån kommer kraftiga och blodsockernivåer kommer att sjunka, vilket resulterar i letargi och förlust av balans. Permanenta hjärnskador kan uppstå och utan behandling leversvikt kan resultera i dödsfall inom 24 timmar. Diabetiker som kan ha sockerfria bakverk eller andra sockerfria produkter i hemmet bör vara särskilt noga med att läsa alla ingredienser innan du delar mat.

Om en hund skulle intar en produkt som innehåller xylitol ringa din veterinär eller djur larmtjänster omedelbart. Du kan instrueras att framkalla kräkning om hunden redan har en reaktion eller om kontoret är mer än 30 minuter. Lämna inte produkter som innehåller xylitol inom en hund räckhåll.

Andra livsmedel för att undvika att inkludera rå potatis, särskilt sådana som innehåller gröna fläckar, Turkiet hud, muskot, och allt med koffein, inklusive te. Alkohol och humle bör också undvikas eftersom alkohol förgiftning kan leda till koma och död. Låt inte ditt husdjur att rota i soporna, så mögliga livsmedel innehåller gifter som kan orsaka allvarlig sjukdom. Eftersom många av de tecken på toxicitet är liknande, kontakta din veterinär utan dröjsmål om ditt husdjur visas bedrövad, håglös eller smärta. Blodig avföring eller kräkningar är också möjliga tecken på toxisk förgiftning. Magbesvär kan leda till gasbildning tills magen blir utspänd eller uppsvälld och hård vid beröring. Detta är ett smärtsamt tillstånd som kan orsaka magen att brista om den inte behandlas. Den goda nyheten är att i de flesta fall kan behandling för giftiga förgiftningar bli framgångsrik om den ges i tid.

utfodring av katter och hundar en hälsosam och balanserad kost av naturliga livsmedel som beskrivs av många veterinärer i dag är en stor förbättring jämfört med förädlade kommersiellt sällskapsdjur. Genom att följa några enkla regler, kan du se till att husdjur eller kamrater djur potentiellt kan leda längre, friskare och lyckligare liv. För mer information, se böcker som, Dr Pitcairn's New Complete Guide to Natural Health för hundar och katter .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.