Vilka är några populära typer av orkidéer?

Orkidéer är en vacker och exotisk familj blomma. Det finns många typer av orkidéer, som kategoriseras utifrån sina fysiska egenskaper i släkten. Människor som växer orkidéer som hobby eller att försörja sig är ofta väldigt passionerat om det, och de har spritt sig att entusiasmen för den större världen genom att orkidéer i många hushåll. Några av de mest populära typer av orkidéer är Cattleyas, Dendrobium, Oncidiums, Oncidium besläktade, och Phalaenopsis. Det Cattleyas har stora blomningar, som vanligtvis 4 till 6 inches (10 till 15 cm) och har en söt, doft. Detta i kombination med sina långa blom liv, gör dem populära som snittblomma och även gör dem till en av de mest populära typer av orkidéer bland florister. På grund av detta har Cattleyas fått smeknamnet "den corsage orkidén. "

Dendrobium är ytterligare en av de mest populära typer av orkidéer. De är också stora växter som växer från 2,5 till 3,5 meter (,76 till 1,07 meter) lång. De blommar på sensommaren och tidig höst, med blommor som finns i buntar om 8 till 12 och i ungefär två månader. Eftersom Dendrobium släktet innehåller flest arter orkidéer, det Dendrobium finns i en mängd olika färger och former. En annan av de populära typer av orkidéer är Phalaenopsis, som har smeknamnet "the moth orkidén "pga sin winglike form och det faktum att dess blommor är ofta vit. Blommorna faller i en rad andra färger, såsom rosa, randig rosa och vita, röda och vita, prickig rosa eller lila och gult. De är kanske den mest populära av de olika typer av orkidéer eftersom de är lätta att växa i varma bostäder, medan de flesta orkidéer kräver kallare temperaturer än de flesta människor kan leva bekvämt.

Oncidiums blomma i stor ymnighet på spikes som är 3 meter (1 meter) eller längre. De har smeknamnet "dansande damer" eftersom botten FODERBLAD fans ut som en dam klänning under en dans. Deras blommor är mindre, eftersom varje planta producerar så många, men de är väldigt prålig. De är vanligen gula med rödbruna fläckar, men kan även vara röd och vit.

En annan av de typer av orkidéer är Oncidium Relaterat släktet, som innehåller många konstgjorda hybrider. De kallas Oncidium besläktade eftersom de har framställts genom att korsa Oncidiums med andra släkten. De varierar mycket i storlek, form, färg och antal blommor per planta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.