Vilka är några medicinska orsaker till förstoppning hos hundar?

Den vanligaste orsaken till förstoppning hos hundar är brist på lämpliga fiber i kosten. Precis som människor, kan hundar har ibland difficultly passerar pall om deras kost är inte särskilt fiber rik. När ges lämplig mängd fiber, tenderar denna typ av förstoppning till slut inom en dag eller två. En annan vanlig orsak till förstoppning hos hundar äter fel mat. Vissa hundar äter någon mat som korsar deras väg, eller också kommer de söka den bort dina plattor och i dina sopor. Antingen diarré eller förstoppning resultat av att äta hund-ovänlig livsmedel. När förstoppning hos hundar inte försvinner inom en dag eller två kan det vara en signal flera medicinska problem. Du kommer att notera förstoppning hos hundar av bristen på avföringar (BMS), och genom att hunden beter sig som han kommer att gå eller måste gå, sätta producerar inga tarmrörelser. Om det vid utgången av 10-20 minuter sila, en liten hård BM eller en lite blodig eller slemhinnor täcks BM framställs, bör du överväga att hunden förstoppad, särskilt när detta beteende varar mer än en till två dagar. En vanlig orsak till förstoppning hos hundar är uttorkning. Du bör övervaka vatten intaget av hund du misstänker att vara förstoppad. Generellt hundar behöver, åtminstone, ett uns vatten per pound (cirka ,03 liter per ,45 kg) kroppsvikt per dag. Om en hund är mycket aktiv, bör vattenintag öka, och i varmt väder, vatten krav också gå upp. Om hunden dricker mindre än detta belopp (du kan använda en mätglaset för att hålla ordning), så du kanske överväga dehydrering som en möjlig orsak.

Förstoppning hos hundar kan också bero på intaget av främmande ämnen eller andra ämnen som mat. Äta en bit plast eller sko kan hindra tarmen, hålla BMS från passerande. Om du vet att din hund har ätit något litet, passerar den i allmänhet i en dag eller två. Å andra sidan, om hunden har ätit något stort, kan detta potentiellt allvarliga eller dödliga. Du bör se din hunds veterinär om råd om du vet att hunden har intagna främmande föremål av något slag. Man hundar som är oförändrat kan ha förstorad prostata, särskilt om de är äldre. Detta kan orsaka förstoppning hos hundar och brukar lösas genom kastrering hunden. Ett annat tecken på förstorad prostata omfatta band-liknande avföring. Detta tyder på att prostatan är att trycka på tarmen, och skapa en nära obstruktion.

Hernias i perineum, området alldeles intill anus, också kan orsaka förstoppning hos hund. Ett bråck buktar ut i ändtarmen, vilket skapar svåra passage av BMS. Detta kan också vara ett smärtsamt tillstånd och kräver operation för att rätta till bråck.

Hundar som är äldre kanske saknar tonus i ändtarmen, vilket kan betyda att hunden inte kommer att driva hårt nog för att producera en BM. Pall kan säkerhetskopiera och härda i tarmen, vilket gör det svårare för hunden med låg muskeltonus att gå på toaletten. Det kan hjälpa till att suga hundens mat med vatten så att avföringen är naturligtvis mjukare, eftersom obehag på att producera en hård BM kan resultera i att undanhålla BMS. Ibland kan bakterieinfektion vara orsaken till förstoppning hos hund. Vanligtvis infektioner såsom E. coli tenderar att orsaka diarré. I vissa hundar det omvända kan inträffa, eller förstoppning kan inträffa efter flera dagars diarré på grund av uttorkning. Eftersom dessa infektioner inte ofta lösa på egen hand, behöver hunden vanligtvis antibiotikabehandling.

Det finns potentiellt livshotande orsakerna till förstoppning hos hund. Således husdjursägare bör inte förbise mer än en dag eller två av förstoppning. Konsultera en veterinär om du notera mer än ett par dagar av förstoppning att snabbt behandla bakomliggande orsaker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.