Vilka är några av de mest populära kattraser?

populäraste kattraser rankas av organisationer som katten Fanciers Association, som är internationell till sin grund, eller grupper som styrelsen för The Cat Fancy, en respekterad grupp i Storbritannien som liknar grupper för hundar gillar Kennelklubben. Dessa organisationer identifierar inte "mumlande" eller blandade raser av katt världen, och i USA och Storbritannien, inhemska långt hår och kort katter hår av blandad härstamning är fortfarande den mest populära kattraser.

Information om populära kattraser kan vara till hjälp, om du vill ha en katt som passar vissa utseende krav. Det kan också vara en hjälp att förstå olika personligheter kattraser när du väljer att bjuda in en katt i ditt hem. Ett antal raser som är anpassningsbara till massor av olika livssituation, men några kommer att kräva mer vård.

Några av de populära kattraser som ofta nå topp tio förteckningar omfattar katter som de persiska. Perserkatter med squished ansikten och långt hår kan komma i en mängd olika färger. De tenderar att vara djupt fyllig katter, vilket är bra eftersom ägarna måste brudgummen perser regelbundet. Den korta nosen på katten kan andas skapa problem för vissa katter. Det finns flera andra långhåriga raser som ofta ses som några av de mest populära kattraser. Dessa inkluderar Maine Coon och Norsk skogkatt, som båda kan vara utmärkt husdjur. Den norska skogkatt har vuxit i popularitet och har en mycket söt personlighet. Det är också en av de största katter. Maine Coon kan vara oberoende, lekfull och PAJASAKTIG.

Ytterligare populära kattraser innehålla några kort hår och medellång katter hår. De amerikanska och brittiska korthår katter är båda stora djur. Den pratsam siames är fortfarande en klar favorit, med en vacker päls. Ragdoll är fluffig katt med ett extremt avslappnade personlighet och medelstora hårlängd. Denna ras kan inte vara det bästa valet för impulsiva barn eftersom dessa katter kan bli skadade om de lyfts upp för hastigt.

Birmans har färg liknande siameser men längre hår och ansikten rundare. En annan av de populära kattraser är Abyssinian, som är gyllene i färgen med olika färger i mörkt röd, fawn och guld. De är lekfulla katter med muskulös organ och vissa människor jämföra deras utseende den i berg lejon eller Cougars. Om du letar efter en mycket ovanlig katt, en av de mer populära kattraser är Sphynx, även kallad hårlös katt. Den Sphynx faktiskt har en del fina ljus ner på sin hud, men det är inte den typ av en katt du behöver bry borstning. De är energiska djur, och vissa gör det perfekta husdjuret till utseendet.

Det finns vissa inneboende problem med kattraser. Djur som föds upp snarare än tillåtet att avla kommer att ha en mycket mindre genpool, och uppfödare kommer att leta efter lämpliga kompisar att fortsätta de bästa egenskaperna hos en ras. Problemet är att detta kan betyda passerar på genetiska fel och dygder. Om du letar efter ett bra runt katt med sannolikhet att ha färre hälsa svårigheter, kanske du vill hålla fast vid antagandet av en av "mumlande" av kattens värld, istället för att välja en katt av en viss ras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.