Vilka är de tre huvudsakliga typer av hästar?

Många olika raser av hästar finns idag, men det finns bara tre huvudsakliga typer av hästar: tunga hästar, ljus hästar och ponnyer. Heavy hästar kan också kallas utkast, Dray eller drag hästar. Den tunga hästen ser ut precis som namnet antyder-tung. Kroppen är stark med en bred rygg och rundade manken, vilket är den plats mellan hästens skulderbladen. på en tung häst, benen är korta och tjocka för att hjälpa dem att dra kärror eller plöjer fält. Tunga hästar är speciellt framtagen för tunga arbete som jordbruk. Dessa typer av hästar också flytta med korta steg och hackig rörelser att ge dem bästa dragkraft. Heavy hästar kan också visas på mässor och utställningar häst. Några olika raser av tunga hästar omfattar Clydesdale och American cream draft horse.

Light hästar, en annan av de tre huvudsakliga typer av hästar, som vanligtvis används för ridning syften. Sadlar kan enkelt monteras över hästarna ryggen, vilket möjliggör en bekväm körställning. Light hästar har längre organ än ett utkast till häst, och knappt böja knä alls när de flyttar. Dessa hästar har true och false revben, som stöd i att placera sadeln på hästarna igen. Den true revben är de första åtta revben av hästens bröstkorgen, som är platta så att sadlar ligger strax bakom trapezius. De senaste tio false revbenen rundade snarare än platt. Några olika raser av lätta hästar kvartalet hästar, fullblod och små hästar, som inte skall förväxlas med den tredje typen av häst, ponnyer.

Ponies är den sista av de tre huvudsakliga typer av hästar. Ponnyer är ofta förväxlas med miniatyr hästar eller hästar baby, med kallas föl. Ponnyer är unika på alla sätt från en tung häst eller en lätt häst. De har naturligtvis tjockare manar, svansar, och rockar än en vanlig häst, och de har även mindre huvuden och tjockare hals än någon annan typ av häst.

Ponies är intelligenta, vänliga varelser med envis vanor. Vuxna kan faktiskt rida ponny, men om en ponny tränas av en nybörjare som de ställer ut bortskämda beteende. En ras av ponny att många människor kan känna igen är shetlandsponny.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.