Vilka är de olika Cockroach Art?

Det finns över 4. 000 redovisas kackerlacka arter över hela världen. Vetenskapliga termer, alla kackerlacka arter tillhör ordningen för Blattaria. Flesta kackerlackor bor i varma områden, där de ofta trivs i tropiska och subtropiska förhållanden. Varje art har sin egen unika egenskaper, och dessa är viktiga att förstå när de försöker identifiera en kackerlacka art. Med tanke på deras förmåga att utvecklas, och därmed skapa infestationer och hälsorisker för människor, de flesta arter av kackerlackor anses skadedjur.

Några av de mer välkända kackerlacka arter är amerikanska, tyska, Asien, Madagaskar väsande kackerlacka, och den rökiga brun kackerlacka. Tyska och asiatiska kackerlacka arter finns runt om i världen, och är till besvär i USA, särskilt i de sydöstra och på Hawaiiöarna. Den amerikanska kackerlacka finns huvudsakligen i USA och delar av Asien. Den amerikanska kackerlacka är en av de större Cockroach arter. De kan bli upp till 1 1 /2 inches (3,81 cm) i längd. American kackerlackor är lätta att identifiera genom ett gult band som sträcker sig över huvudet. Om denna typ av kackerlacka kan vara en pest, är det vanligtvis hittas levande utomhus. P

asiatiska kackerlackor är kända för sina flygande förmåga. Lyckligtvis har de en tendens att stå utanför och göra gräsytor deras hem. Asian kackerlackor är något mindre än amerikanska mört, och de är fast brun i färgen. Den ökända tyska kackerlacka är mycket problematiskt på platser runt om i världen. Detta kackerlacka arter föredrar att bo inomhus, och om det ges möjlighet, kommer det att ta bosatt i kök och badrum. Tyska kackerlackor faktiskt fortsätta sina ägg kapslar med dem, vilket hjälper till att skydda sina ungar, och upp till fyrtio barn kackerlackor kan kläckas på en gång.

Bland de största kackerlacka arterna är den madagaskar fräsande mört. Som namnet antyder, härstammar detta kackerlacka från ön Madagaskar, som är nära den afrikanska kontinenten. Denna typ av mört kan bli upp till 3 inches (7,62 cm) i längd och lever i genomsnitt fem år i fångenskap. Medan de flesta andra spindlar betraktas som ett skadedjur, är detta kackerlacka ofta förekommer som husdjur eller till försäljning på pedagogiska centra. Deras fräsande framställs genom deras underliv, och de är de enda insekt kända för att ha denna förmåga.

De flesta kackerlacka arter som föredrar att leva i mörka miljöer, men den asiatiska kackerlacka är ett undantag från detta, och faktiskt lockas till ljus. Kackerlacka diet består vanligtvis av något till sitt förfogande, och i vetenskapliga termer, kackerlackor är allätare. En art av kackerlackor, kallas trä mört eller brun-hooded kackerlacka, foder uteslutande på ruttnande virke.

Även kackerlackor biter inte och de är vanligtvis inte aggressiva De kan fång till människor. Kackerlackor kan bära mikrober eller bakterier på ytan av kroppen och överlämna dessa till andra ytor, där människor kan hämta dem och bli sjuka. Avföringen att kackerlackor lämnar efter sig kan orsaka astma, liksom allergier hos människor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.