Vilka Bananflugor och Var kommer de ifrån?

Fram till ungefär den 18: e århundradet, trodde människor på ett fenomen som kallas spontan generation. Idén om spontan generation var att alla typer av varelser, däribland möss och olika insekter som bananflugor, var lekte spontant ur oorganiskt material. Smutsiga underkläder, ruttnande kött och andra fula material där tros mystiskt producera dessa djur. När det kommer till bananflugor i våra hem, verkar idén om spontan generation att vara i spel. Bananflugor verkar magiskt visas runt frukt och andra livsmedel snabbt och utan att misslyckas i en annars insekt utan kök. Naturligtvis har den moderna vetenskapen bevisat att spontan generation är omöjligt, så frågan kvarstår, var kommer bananflugor ifrån?

Bananflugor är små bevingade insekter som hävdar att en torftig längd på 0,2 inches (3mm). De är bruna till färgen, med randiga organ och relativt stora röda ögon. De är helt adept i luktande mat från stora avstånd. Med sin stora luktsinne och små kropparna, kan fruktflugor manövrera in i köket genom fönstret skärmar, sylt dörr, eller någon annan spricka i ditt hem. Ibland kan de fånga en tur i din livsmedelsbutik påsar eller kläcks ur ägg som på mindre än färska livsmedel hemfört från en mataffär. är en sammanslutning av fruktflugor kan bli en olägenhet. Bananflugor foder på alkohol, som produceras när frukt och grönsaker börjar jäsa. Alkoholen i vin, öl och andra alkoholhaltiga drycker är också lockande för fruktflugor. Bananflugor inte bara äter dessa livsmedel, men också lägga ägg i dem, som kläcks till larver i några timmar. I nästan ett ögonblick, kan fruktflugor angripa alla kök.

Ta bort födokällan är det första steget för att eliminera fruktflugor. Några andra förnödenheter, såsom fuktiga moppar, disk, och gamla svampar, är beredda att stödja bananflugor, så se till att klara dessa från ditt hem. De återstående fruktflugor kan lätt fastna i att bygga ett papper tratten och placera den i en burk eller flaska innehållande en liten mängd vin, öl eller ruttnande frukt. Den bananflugor kommer in i kanalen för att nå sin fest och kommer inte att kunna hitta ut.

Även bananflugor är ett pesky olägenhet för de flesta människor har dessa små insekter gjort en gigantisk namn för sig inom vetenskapen. Bananflugor, eller Drosophilae , har varit ovärderliga för att inom genetiken. Den korta, tio dagar livscykel bananfluga, dess entusiastisk förmåga att reproducera, och dess stora kromosomer gör insekten en perfekt mall för laborationer i ärftlighet.

Bananflugor har också varit en källa till bränsle för att skapa vsevolution debatt. Kreationister, som motsätter sig allmänt accepterade evolutionsteorin hävdar att användningen av fruktflugor i laboratoriet, i första försöket att skapa nya arter av fruktflugor genom mutation av kromosomer, har inte gett några överlevande resultat. Evolutionister tillrättavisa påståendet att fruktflugor har för få kromosomer för att ge en evolutionär fördel när manipulerade. I grund och botten, evolutionister finna att fruktflugor lyckas precis som de är och har ingen anledning att ändra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.