Varför är Parkeringsplatser dåligt för miljön?

Det finns många miljömässigt un vänligt aspekter på vår moderna värld-gas-guzzling bilar, föroreningar spyr industri och apatisk konsumenterna. Se bortom de vanliga misstänkta, skulle många bli förvånade över att finna att något så vardagligt som en parkeringsplats kan också vara dåligt för miljön. Vi vet att de bilar vi kör och parkerar på dem kan vara skadliga för miljön, men få visste vi att vårt behov av att sprawl ut och "bana paradis" kan bidra till problemet också. Det visar sig att amerikanerna banar mer utrymme än någonsin. Detta framgick av en undersökning från 2005 av forskare från Purdue University som räknas parkeringsplatser i Tippecanoe County i Indiana. I ett län med 155. 000 invånare, fanns det 355. 000 parkeringsplatser, som hade berett en areal som är större än tusen fotbollsplaner. Tippecanoe återspeglar i många andra län i USA, där förorts band köpcentra, skolor och företag skapar ett behov av fler parkeringsplatser.

parkeringsplatser kan vara dåligt för miljön för många uppenbara skäl. Ökande behovet av fler parkeringsplatser kan tyda på att fler bilar på vägarna, vilket innebär att mer gas konsumeras och mer föroreningar utmattad i luften. Mer trottoar innebär mindre grönområde, vilket minskar antalet träd och växter som fungerar som naturliga "luftrenare" genom att absorbera koldioxid i luften och släpper syre. Mer trottoar betyder också mindre öppen mark som kan samla upp regnvatten, vilket bidrar till att fylla naturliga vattentäkter. Områden som har mindre av en naturlig grundvattentäkt lider ännu mer av ett överflöd av parkeringsplatser.

Bilar är smutsiga bitar av maskiner och täta allehanda giftiga vätskor på parkeringsplatser. Olja, fett, kylarvätska och andra vätskor samla på asfalten och sitta tills regn tvättar det i dagvatten som kan rinna ut till sjöar och vattendrag. Det rinner av parkeringsplatser är ofta starkt förorenat. är en annan negativ effekt av parkeringsplatser kallas stads värmeöar . Den asfalt eller betong på parkeringsplatser lättare absorberar och behåller värmen från solens strålar än den omgivande marken. Detta i sin tur ger upphov omgivande temperaturen ett par grader, vilket påverkar vad som kallas "urban växtsäsongen. "

För den som söker färre parkeringsplatser och mer öppna grönområden , Keweenaw County i Michigan befanns ha mest utrymme mellan asfalterade vägar och parkeringsplatser. Washington DC har mest trottoaren med minst antal öppna grönområden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.