Varför Myggor Bite Somliga mer än andra?

Ett myggbett är irriterande, men att ständigt biten av dessa små varelser kan göra dig galen. Ännu värre, den vän som står bredvid dig verkar oförklarligt myggbett gratis. Anledningen till att myggen dras till vissa människor och inte andra kan sammanfattas i ett enda ord: lukt.

Vetenskaplig forskning har visat att om du ofta bitna av mygg, är det på grund av lukt du ger bort. Myggor dras till dofterna av vissa personer. Om en person är sällan biten, då hans eller hennes kropp avger en doft som maskerar doften som lockar myggor.

Kroppens dölja lukten fungerar som ett naturligt motbjudande med myggor. Människor som är bitna mindre ofta, eller inte alls, släpper ut kemikalier att stöta bort myggor. Myggor erkänna dessa luktar som något de inte skulle vilja festa på och flyga till någon annan. Nyare forskning har gjorts för att begränsa den luktar som är attraktiva och frånstötande med myggor. Forskningen var först beskrevs som liknar letar efter en nål i en höstack, men forskarna har sedan lyckats spåra upp och identifiera ca 30 kemiska föreningar av 300 som kan skydda människor. Den myggbett repellenter närvarande finns tillgängliga på marknaden att fungera på ungefär samma princip. De maskera attraktiv kroppen lukt att mygg gillar. Några myggbett repellenter är vegetarisk genom lukt, orsakar Mosquito känna att bäraren är en växt och leta någon annanstans för sin mat.

Betydelsen av tester för att hitta en döljande så går utöver lösa irriterande litet myggbett. Ett myggbett är inte bara irriterande, det kan utgöra en verklig fara för människor. Myggor transportera farliga sjukdomar, såsom malaria. Malaria orsakar flera miljoner dödsfall varje dag och ett stort problem i många afrikanska länder. Efter att ha fastställt den skymmande lukten som avskräcker mygg, är nästa steg att duplicera den. Om detta är möjligt, sedan ytterligare tester kommer att se till att det är säkert att tillämpas på mänsklig hud. Om detta lyckas, kommer då en helt ny typ av myggbett frånstötande vara tillgänglig. Dessa repellent ska bli säkrare och mer naturligt än tidigare insektsmedel, eftersom de kommer att baseras på hudens naturliga maskerande substanser.

Ett annat sätt att undvika ett myggbett kan vara att bo nära vänner som aldrig biten. Tills den nya myggbett myggmedel är tillgänglig, kan det här vara det säkraste alternativet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.